Nieuws / Wedstrijdverslag Forza Hoogland DS1 - VCH DS1

Monday 30 October 2017

Wedstrijdverslagen - Dames 1

Afbeelding Wedstrijdverslag Forza Hoogland DS1 - VCH DS1 Ja lieve mensen, u begrijpt het goed. Dit is een wedstrijdverslag die u verder wilt lezen.

Maar eerst; de voorbespreking. Omgekleed, ingetaped en met Amber, de allereerste mini van de maand, in ons midden worden de laatste tactieken besproken. De captain wordt geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen en Amber wordt om haar kundige advies gevraagd. Tegenstander: VCH dames 1. De enige ploeg uit de poule die het voor elkaar kreeg om nog een plekje onder ons te bemachtigen. Met andere woorden; hier moeten we punten pakken! En zo geschiede.

Eerste set. Amber aan de bal. Prachtservice, VCH heeft moeite met het terugbrengen van de bal. Opnieuw, wonderschone actie van Amber. Passe op precies de juiste plek en een briljante aanval. Ons eerste punt is binnen. Amber, dankjewel dat je met ons mee wilde doen!

En zo zetten we de eerste set door. Met ongelofelijk veel enthousiasme en een servicedruk die we nog niet eerder zagen, werd het ene punt na het andere gemaakt. De ketsers van VCH vlogen ons om de oren en het gejuich van Forza werd luider en luider. Nu zaak om de focus vast te houden. En dat deden we. We wonnen de eerste set met 25-13.

In de tweede set verloren we de focus echter een klein beetje. Misschien had Amber deze set ook moeten beginnen met haar onhoudbare service. We zullen het nooit weten. We verloren onze taken in het veld en moesten weer even op onze plek gezet worden door coach Marco. Grote dank ook aan Peter van de Wal die weer terug is van zijn missie in Verweggistan. Dankzij de tips en tricks aan de kant wisten we de set uiteindelijk toch naar ons toe te trekken met een eindstand van 27-25. U begrijpt, het publiek hield het hart vast.

De derde set kregen we de smaak weer te pakken en ontvingen we ook steeds meer aanmoediging vanaf de tribune. Bij een club als Forza Hoogland geeft dit natuurlijk vleugels en zo wonnen we de derde set evenals de eerste set met 25-13. Ondanks dat de tegenpartij moeite had met het overmatige gebruik van het handdoekje van de tweede scheidsrechter en de coach die zijn charmes in de strijd gooide bij deze dame, wisten we ons eigen spel vast te houden en hadden we overwinning al in handen!

Maar, 5 punten verschil is wenselijker dan 3 punten verschil. Dus volle bak voor de laatste set! Ook met deze set hadden we iets meer moeite, maar de wil om met 5 punten op zak het veld te verlaten was groot. En met het enthousiasme en doorzettingsvermogen wonnen we de laatste set. Willem, zet de frituur maar vast aan! En pas op je hoofd natuurlijk…

Trots en voldaan verlieten we het veld en schoven we maar liefst 2 plekken op in het klassement. De overwinning was zeer welkom en ook zeer verdiend. Vol zelfvertrouwen gaan wij door met keihard trainen. Vrijdag mogen we onze kunsten weer vertonen, dit keer in Beverwijk tegen Jonas.