Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC2, 14-10-2017 uit tegen Sovoco JC1, 0-4.

Sunday 15 October 2017

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Afbeelding Wedstrijdverslag Forza JC2, 14-10-2017 uit tegen Sovoco JC1, 0-4. Deze Forza mannen hadden er zin in zaterdagmorgen. Uit tegen het op de 4e plaats staande Sovoco JC1 moest toch eenvoudig te winnen zijn. Echter Sovoco had zich versterkt met 2 meisjes die uitstekend konden volleyballen en met hun lengte ook dreigend waren in de aanval.  Forza JC2 was weer compleet. Helaas was Jelle geblesseerd aan enkel en onzeker of hij wel inzetbaar was. Na de gebruikelijke warming up, inspelen, inslaan en serveren stond het team te popelen om te beginnen. Ook de meegekomen supporters hadden de ‘Forza JC2 juichbox’ weer uitgepakt om het team verbaal en met toeters te ondersteunen. Zeker in sporthal de Bunt zit je als supporter dicht op het veld en verhoogd dat de sfeer.

1e set leek aanvankelijk goed van start te gaan. Serveren en pass was redelijk maar de aanval kwam er nog niet goed uit. Wel heel veel ballen werden door Sovoco weer in het veld van Forza gebracht. Schrik was er toen Daan na een mooie aanval ongelukkig op zijn linkervoet neer kwam. Hij kon niet verder meer spelen. Xavier stond al te popelen om in te vallen en kon nu mooi zijn plek innemen. Coach Willem had nu alleen nog de licht geblesseerde Jelle op de bank. Het effe winnen van Sovoco zat er zeker niet in. Forza JC2 moest weer laten zien waar ze goed in zijn. Enthousiasme, concentratie en in drieën blijven spelen met moeilijke bal in het veld van Sovoco  was de opdracht. Het lukte uiteindelijk om de set met 20-25 te winnen.

2e set was het zaak om deze lijn door te zetten. De service druk van Forza zijde werd groter en Sovoco kon moeilijker hun sterke aanvallers bedienen.  Ook nu weer waren er leuke rally’s over en weer. Supporters en coach Willem genoten er van. Setwinst van 16-25 voor Forza JC2.

De beruchte 3e set om de concentratie vast te houden en veel te bewegen aan het net was de opdracht. Opdracht is eenvoudig maar het uitvoeren lukt niet altijd. Lang ging de set gelijk op en sloot Sovoco een rally met winst af. Er dreigde zelfs dat meer naar elkaar gekeken werd dan met elkaar er voor willen gaan. Coach Willem had 2x een time out nodig om het team weer de winnaars mentaliteit te laten tonen. Uiteindelijk waren het weer de sterke service beurten van Lars en Jarno die de set binnen haalde. Setwinst van 19-25 voor Forza JC2.

4e set is de laatste 2 wedstrijden Forza JC2 ontglipt. Dat zou vandaag toch niet gebeuren was de opmerking vanuit het team. De volle buit moest binnen gehaald worden. Met die inzet werd de strijd aangegaan. Leuke rally’s en ook alertheid aan het net met blokkering zorgde er voor dat Forza JC2 een opgebouwde voorsprong vast kon houden.  Setwinst van 16-25 en hiermee volle buit voor Forza JC2.

Opvallend.  Het enthousiasme en samenspel als team. Serveren en aanval van Frank, Lars en Jarno. Goede verdediging van Xavier en Jasper.  Setupjes van Thijs gaan steeds beter. Ondanks elke set een korte inval van Jelle toch zijn constantheid en controle over de bal. Hopelijk is Daan snel weer genezen.

Komende wedstrijd is tegen Forza JC1 op zaterdag 28 oktober, 09.30 uur in Nieuwland. We rekenen weer op veel supporters en beloven er een mooie wedstrijd van te maken.