Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag VTC Woerden DS2 - Forza Hoogland DS1

zaterdag 14 oktober 2017

Wedstrijdverslagen - Dames 1

Afbeelding Wedstrijdverslag VTC Woerden DS2 - Forza Hoogland DS1 VTC WOERDEN DS2 – FORZA HOOGLAND DS1
 
Vrijdag 13 oktober speelde Dames 1 hun eerste uitwedstrijd.  Ook al werd er hier en daar een aantal bijgelovige opmerkingen gefluisterd over de desbetreffende dag, vertrokken de dames vol goede moed naar het prachtige Woerden. Na een gezellige autorit met liedjes, dansjes en een hoop snapchatfilmpjes van onze geliefde documentairemaakster Özlem. kwamen we aan in de Thijs van der Polshal. Een hal die voor de wedstrijd al het effect had van een broeikas. De tegenstander van vanavond was de competitie slecht gestart met nog geen punten op zak. Ondanks dit gegeven probeerden we met een open blik de wedstrijd in te gaan.
 
De eerste set begonnen we zwak. Woerden had een sterke service en wist ons goed onder druk te zetten. In tegenstelling tot onze voorgaande wedstrijden wisten wij deze keer ook meer servicedruk te leveren. Helaas was de druk van de tegenstander te hoog en wisten we niet snel genoeg te zijn voor prikballetjes.
 
De tweede set was het tijd om scherper in het veld te staan en het slordige spel van Woerden niet over te nemen. We namen het heft in eigen hand en stonden al snel een aantal punten voor. Woerden had met name moeite om over het net te slaan in plaats van op de net rand, waardoor ze vaak werden afgefloten voor vier keer spelen. Er was paniek bij Woerden en tijd voor een paar wissels. Tijdens de wissel ging er iets niet goed waardoor het spel werd stil gelegd. Met een aanmoediging van de tweede scheidsrechter naar de kant van Woerden werd het spel hervat. Echter lieten wij ons niet van ons stuk brengen door de toch wat vreemde uitspraak van de scheids en bleven onze taken uitvoeren. We beukten de ballen er in en wonnen de set dik verdiend.
 
De volgende set was de scherpte weer ver te zoeken. We herpakte ons door een paar slimme prikballen van de middens en harde aanvallen van de buitenkanten. We kwamen kwamen weer bij maar wisten ons niveau in de slotfase niet vast te houden.
 
De vierde set moesten we winnen, we gingen uiteraard voor de vijfde set. Het publiek van Woerden ging zich meer met de wedstrijd bemoeien. Wijzelf lieten ons hierdoor zo min mogelijk beïnvloeden, in tegenstelling tot de 1e scheidsrechter die soms wel wat hulp van de tribune kon gebruiken. Desalniettemin moesten we het verschil natuurlijk zelf gaan maken. En hoewel we passend aan het begin sterk waren konden we de gaten bij Woerden niet vinden. Met een rommelig eind van de set won Woerden de wedstrijd.
 
Helaas hebben we opnieuw slechts één punt mee genomen naar huis. Het was een wedstrijd waar wij zeker de betere ploeg waren maar dit niet constant genoeg lieten zien.  Het is belangrijk dat we de volgende wedstrijd scherper zijn en slimme oplossingen zoeken.  Voor nu richten we ons op de komende trainingen en de wedstrijd van zaterdag 21 oktober tegen Vives Dames 1 in IJsselstein.

Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT