Nieuws / Wedstrijdverslag Forza Hoogland DS1 - Spaarnestad DS3

Monday 9 October 2017

Wedstrijdverslagen - Dames 1

Afbeelding Wedstrijdverslag Forza Hoogland DS1 - Spaarnestad DS3 FORZA HOOGLAND DS1 – SPAARNESTAD DS3

De tweede competitiewedstrijd voor de dames van Forza Hoogland, op 7 oktober. Het team mocht tussendoor genieten van een vrije zaterdag, die gelijk goed werd besteed aan een heerlijke BBQ voor het hele team in de achtertuin van de familie Visser. Daarvoor nogmaals dank!

Oftewel, zaterdag stond er een fris, uitgerust team te trappelen om het veld te betreden. Met enige gezonde spanning, maar een enorm goed gevoel door de succesvolle trainingen begonnen de dames aan de warming-up. Deze werd echter lichtelijk verstoord door een harde bal op het gezicht van de scheidsrechter. Of dit uiteindelijk effect had op de beslissingen die hij tijdens de wedstrijd maakte is niet bekend.

Goed, de wedstrijd. Laten we beginnen bij het begin. De eerste set. Gelijk eentje die we graag vergeten.

Op de tweede set, daarentegen, zijn we meer dan trots. De passes kwamen goed aan bij Özlem en de aanvallers konden perfect bediend worden. Er werd zelfs een voorsprong behaald van 6 punten. Die we helaas ook vrij snel weer kwijt raakten, maar het enthousiasme werd ons zeker niet afgenomen. We haalden deze set binnen met 25-21.

Ook de derde set hadden we de smaak redelijk te pakken. In fases kon het publiek het Dames 1 aanschouwen wat ook in de trainingen al deze goede facetten kan laten zien. Helaas kunnen we dit nog niet genoeg vasthouden in de wedstrijd en werd deze set verloren met 19-25.

Ondanks het verlies van de vorige set gaven de dames de hoop niet op. Als we de vierde set zouden winnen zouden we de wedstrijd nog binnen kunnen halen in de daaropvolgende vijfde set. Helaas verloren we het vertrouwen in onszelf tijdens de laatste set en verloren we daarbij ook de set met 16-25.

Helaas komen we weer het veld af met slechts 1 punt op zak. Maar we gaan weer keihard trainen en richten ons op de volgende wedstrijd. Aankomende vrijdagavond in Woerden.