Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Heren 1 - Thuis tegen VOC Maarssen

maandag 9 oktober 2017

Wedstrijdverslagen - Heren 1

Wedstrijdverslag 7 oktober 2017
Forza Hoogland H1 - VOC Maarssen H1
Aanvang: 15.00 uur

Beste lezer! Wat een wedstrijd! Gele kaarten, geblesseerde spelers, prachtig volleybal. Dit was, in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden, een zeer goede wedstrijd. Zoals Cruijff altijd zei: 

"Vaak moet er iets gebeuren, voordat er iets gebeurt."

Nou, daar sluiten wij ons dan maar bij aan. Voor deze wedstrijd hebben wij de hulp ingeschakeld van Jesper Matser om het midden te versterken. Hij heeft niet hoeven uitkomen, maar dat vond hij niet erg. De heer Matser had namelijk al een wedstrijd voor die van ons gespeeld en hij was net terug van een ongetwijfeld goddeloze vakantie. Goed dat je erbij was Jes!

De eerste set. Als je moeder vraagt om een keer een set te gaan kijken bij Forza Hoogland Heren 1, laat het dan deze zijn. Met deze set kun je thuiskomen. Dit was echt de 'ideale schoonzoon' onder de gespeelde sets dit seizoen. De pass was er dankzij de uitstekend spelende libero Bas. De aanvallers en de spelverdelers konden elkaar vinden (Hier hadden wij vorige week nogal wat moeite mee en dus was dit een zeer goed teken). Lang gingen wij gelijk op met VOC Maarssen, maar toen de laatste 5 punten van de set zich op het toneel vertoonden, trokken wij aan het kortste eind (21-25).

Gezegd moet worden dat de gozers van VOC Maarssen een zeer goed promotieklasse team hebben. Maar topsporters zoeken het uiteraard altijd bij zichzelf en na het verlies was dit dan ook het advies van Hans: "Ontregel de boel, ga prikken, ga kappen, ga touchës slaan." Je kon duidelijk zien dat het nieuwe systeem eindelijk goed zijn vruchten aan het afwerpen was. Alleen was er deze keer een niveauverschil waardoor wij de eerste set net niet mee konden op het einde. Credits voor VOC, want die hebben de eerstre set gewoon met meer klasse over de streep getrokken.

De tweede set was een bijzondere set. Wij zetten het spel van de eerste set door en het liep prima. Het ging gelijk op en wederom was de pass uitstekend. We voerden de opdracht van Hans niet uit, want dat zou betekenen dat we iets anders moeten gaan doen dan we gewend zijn en wij zijn niet zo goed met verandering. We zijn hier misschien wel een beetje onze Verlosser aan het navolgen:

"Ik hou van werken, zolang het werken is waar ik van hou."

Het stond 20-23 en toen werd het spannend. Jurjen ging namelijk serveren als een 'Jekko'! 21-23, 22-23, 23-23... En toen pakte VOC Maarssen het op en lieten even zien hoe het moet. Set wederom verloren (23-25). Als we nou met z'n allen wat vaker goed serveren, gaan we denk ik ook wat meer winnen, maargoed.

Uiteraard willen we u nooit onthouden van het nodige drama. En dit was er halverwege de tweede set ook! Hoe dan? In de vorm van scheidsrechters. Het is de week van de scheidsrechters en wellicht dacht de man op de stoel wel: "In deze week moet ik even mijn momentje pakken". Hij gaf een gele kaart voor spelophoud aan iemand of het hele team. Men is er nog steeds niet achter aan wie nou precies. We weten wel wie de aanleiding gaf. De heer de Mare trapte de bal weg vanwege een misverstand, namelijk de veronderstelling dat het de wedstrijdbal was van het andere veld. Hij had het ook even kunnen checken natuurlijk. Josti.

De derde set was qua spel weer prima, maar dat werd niet omgezet in punten. Deze set eindigde namelijk in 17-25. Een magere weerspiegeling van het spel. Je zag hier precies hetzelfde terug als in de twee voorgaande sets. Het zag er leuk uit. Af en toe wat chaos, af en toe mooi volleybal, maar VOC Maarssen wist iets sneller concreet spel te laten zien dan wij. Zoals ze bij judo zeggen:

"De eerste die grip (letterlijk) weet te vinden op de ander, weet de wedstrijd vaak te domineren en te winnen" (Mr. Kano)

De vierde set was rommeliger dan een puberkamer na een slaapfeestje. Pass kwam niet en aanval liep niet echt. Wat een drama. We verloren deze set (9-25), maar dit kwam waarschijnlijk vooral door een verschrikkelijk voorval. De heer Paulus was de gehele wedstrijd al heerlijk aan het ballen. Mijn complimenten, Paul, als je zo door gaat kunnen we wel eens moeite hebben om je te behouden tijdens de transferperiode in de winter. Gelukkig hoeven we ons daar nu geen zorgen meer om te maken, want Paul heeft ons een armpje geholpen. Paul was bezig met een heldhaftige poging om een Kwalitatief Uitermate Teleurstellende setup van Kars te herstellen, toen zijn schouder uit de kom vloog. Onmogelijke pijnen, een aantal woorden die zelfs ik van de vrije pers niet durf te herhalen en totale verbijstering volgden. Paul is direct gewisseld, naar de kleedkamer gebracht en daarna heeft ambulance personeel geadviseerd hem met eigen auto naar het ziekenhuist te brengen. Daar is hij platgespoten, waarna zijn schouder weer teruggeduwd is (goeie trip gehad Paul?). Hij kan nu drie maanden niet volleyballen. U kunt Paul een kaartje sturen, dit waardeert hij zeer. Wij wensen Paul natuurlijk beterschap en een vlot herstel!

Nu, 1 blessure, 1 ongemakkelijke gele kaart en een heel goed gevoel over de eerste 3 sets later hebben wij nog steeds niet gewonnen. Aanstaande donderdag spelen wij uit tegen Keizer Otto Trivolley om daar onze eerste winst van het seizoen te verzilveren. Om de olympiër met de meeste gouden plakken te citeren:

"Ik voorspel niets historisch, maar niets is onmogelijk"

Gelukkig was het geen waardeloos sportweekend, maar alleen een waardeloze zaterdag.

PS. De prijs van Max heeft u vast meegekregen, maar heeft u Epke Zonderland gezien? (Zou zeker even kijken!).


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT