Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Heren 1 - Uit in Haarlem

maandag 2 oktober 2017

Wedstrijdverslagen - Heren 1

Beste lezer, fijn dat u de moeite neemt om dit wedstrijdverslag te lezen. Het zou zomaar kunnen dat u het vorige verslag, over onze wedstrijd tegen de heren van Voleem, ook heeft gelezen. Voor hen die niet de tijd hebben gehad, bij dezen een korte samenvatting: Het was een drama. Maar er is beloofd het hoofd niet te laten hangen en moedig de strijd aan te binden met de volgende tegenstander: De heren uit Haarlem. Ik zal u niet langer ophouden met vruchteloze woorden, hierbij het verslag.

Haarlem is als stad een beetje de [De redactie heeft hier moeten ingrijpen om te voorkomen dat mensen die googlen op 'Haarlem' dingen te lezen krijgen die ze helemaal niet willen lezen. Mocht u geen verdwaalde bezoeker zijn, kunt u een mail sturen naar h1@forzahoogland.nl, om alsnog deze passage te ontvangen.]

Deze wedstrijd moesten we het helaas doen zonder de oudste man uit ons team: Jurjen. Zijn vrouw was bezig met het krijgen van een kind en hij wilde liever daar bij zijn. Prioriteiten Jur! Nee grapje, van harte gefeliciteerd Jurjen en we vertrouwen op je opvoedkunde om hier een trouwe Forzaan van te maken. Voor de lezers: Moeder en dochter (Femke) maken het goed!

Onze bebaarde held Roeland was nog steeds geveld door die verschrikkelijke knieblessure, dus ook hij kon niet aantreden. Wel stond Roeland fanatiek langs de kant aan te moedigen, wat minstens even belangrijk is.

De eerste set begon met vrij matig spel van onze kant en nog slechter spel van Spaarnestad. We waren gewend tegen het tweede team (oude mannen) van Spaarnestad te spelen, maar we kwamen de andere kant van dit spectrum tegen. Een jong, talentvol team dat de eerste set meer fout dan goed deed. Onze servicedruk was heir een belangrijke factor in, want ze konden deze de eerste set niet onder controle krijgen. Tel daar veel fouten aan hun kant bij op en wij winnen deze set (20-25).

De gemoederen waren goed en we gingen de tweede set in. Overmoedig door de gemakkelijke eerste set ontstond er een bizar hoog aantal eigen fouten aan onze kant. Dit te verklaren door de combinatie tussen de aanvallers en de spelverdeler. We kwamen er niet uit met z'n allen. Daarbij maakte de tegenstander een stuk minder eigen fouten. We verloren deze set (25-16).

Dit fenomeen heeft zich in de derde (25-19) en vierde set (25-19) herhaald. Zoals onze geliefde Cruijff altijd zei: 'Je moet schieten, anders ken je niet scoren.' Ook wel: 'Je moet met volleybal afstemming hebben met de spelverdeler, anders ken je niet scoren.' Heeft ie echt gezegd.

Goed, we snappen dat u niet alleen maar gezeik wilt horen, anders was u wel even gaan bellen met uw schoonmoeder. Er waren dan ook zeker punten waar we op kunnen bouwen als team. De pass was uitstekend dankzij onze organiserende libero, Bas. Verdedigend hebben we hier en daar een glimp laten zien van het volleybal wat wij kunnen spelen en dit hebben we dan ook goed opgepakt.

De vorige wedstrijd was het qua positiespel niet om aan te gluren. We gaan dus in de goede richting. De scheidsrechters hebben hun taak prima vervuld, dus bij dezen de shout-out naar hen: Dankjulliewel Oswald en Jos (in de volksmond beter bekend als: Joswald). Deze wedstrijd was in sommige opzichten beter en in sommige opzichten slechter dan de vorige. Maar om nog maar eens een Cruijffiaanse wijsheid te benoemen: "Je wordt beter door slechter te worden". Nu, daar zijn wij aardig in geslaagd.

We hopen u weer te zien bij onze komende thuiswedstrijd aanstaande zaterdag (7 oktober) tegen VOC-Maarssen om 15.00 uur.
Wij gaan weer hard trainen om volgende week wél te winnen.


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT