Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Heren 1 - Competitiestart thuis tegen Voleem

dinsdag 26 september 2017

Wedstrijdverslagen - Heren 1

Voordat we naar de wedstrijd gaan is het belangrijk om even aan te geven dat wij erg veel zin hebben in het nieuwe seizoen. Hopelijk u ook.
Helaas komen wij als Heren 1 dit jaar uit in de promotieklasse, na degradatie vorig seizoen. Dit neemt niet weg dat we er keihard voor gaan.
Het team heeft ook dit jaar weer enige mutaties gehad.

We hebben onder andere afscheid genomen van Jouke Post. Sommigen zeggen dat hij in de vakantie zoveel is aangekomen dat hij nooit meer in H1 zou kunnen spelen, anderen zeggen dat het wat ingewikkelder ligt omdat hij nogal een specifieke volleybal visie heeft (Cruijff hoefde je ook niet te vertellen hoe hij moest spelen). Voor het echte verhaal moet u uiteraard bij Jouke zelf zijn.
Daarnaast heeft ook Pim van Surksum ons verlaten om zijn innerlijke rust te zoeken. Hoewel het gerucht gaat dat hij dit op vakantie in de Ardennen al heeft gevonden, is dit nog niet officieel bevestigd.
Jesper Matser stort zich met volle overgave weer op de rol als vedette in Heren 2. Een rol die hem, zoals eerder al is gebleken, op het lijf is geschreven.

Zijn er dan ook nog versterkingen? Jazeker. Een aantal spelers uit Heren 2 is zo goed geworden dat ze naar het eerste mochten. Of Jan Visser was ze gewoon zat (het team is er nog niet achter). Maar liefst op 3 posities hebben wij er spelers bij. Dit zijn Paulus de machtige blokkeerder, Remco de ongeëvenaarde aanvaller en Jurjen de onnavolgbare setter. Hopelijk gaan ze het dit jaar maken!

Dan nu het verloop van onze eerste competitie- en tevens thuiswedstrijd.

Wedstrijdverslag 23 september 2017
Forza Hoogland HS1 - Voleem HS1
Aanvang: 15.00 uur

We hopen dat dit verslag net zo makkelijk wegleest, als wij zijn weggespeeld afgelopen zaterdag. Want eerlijk gezegd was het niet zo best. Set 3 eindigde in 06-25. Niet iets wat een Forzaan graag hoort.
Daar stonden we dan. De eerste wedstrijd van het seizoen. Vanwege het ontbreken van de heer van Halteren (middle blocker, 203cm) en de door een jumperknee gevelde heer Bensschop (middle blocker, 192,3cm), mochten de heer Poutsma (middle blocker, 188cm) en de heer Matser (middle blocker, x aantal kg) invallen.
De eerste set begon zeer matig. Was het overschatting van de eigen kracht? Was het de vrouwelijke scheidsrechter die de aandacht trok? We zijn er nog niet over uit. Waarschijnlijk een combinatie. Het resulteerde in ieder geval in een gigantisch aantal onnodige fouten aan eigen kant (18!). Hierdoor stonden wij meer tegen onszelf te volleyballen dan tegen de heren van Voleem. Uiteraard maakte Voleem hier dankbaar gebruik van, want zij sleepten de set binnen ondanks heldhaftig verzet van Forza aan het einde van de set (23-25). Misschien wel een positieve stand ten aanzien van het aantal eigen fouten. Dit schept toch mogelijkheden voor dit seizoen.

De tweede set was beter. Ondanks nog meer eigen fouten liep het aardig. De pass lag, aanvallers werden gevonden en de invaller Poutsma sloeg de nodige ballen binnen. Door een paar goede serviceseries kon het verschil worden gemaakt in deze set en sleepten wij hem uiteindelijk binnen (25-23).

Nu hoop je als Forzaan natuurlijk dat de serverende kracht doorzet in de derde set, maar in de derde set was Heren 1 qua spel gedaald tot een historisch dieptepunt. Man, wat kregen wij op onze flikker. Niet eens door de tegenstander, maar door onszelf. Wat maakten wij het onszelf moeilijk. Er zit één goede kant aan deze set en dat is dat we de slechtste van het seizoen direct al hebben gehad. Want veel slechter kon het niet (06-25).

Het vierde bedrijf was dé kans om nog wat wraak te nemen, maar de geest was eruit. Er is gevochten, maar nooit echt gehoopt. Ook deze set werd verloren (19-25). 
Uiteindelijk moeten we concluderen dat de eerste wedstrijd van het seizoen een fiasco was, maar gelukkig wordt het niet meer zo slecht als afgelopen zaterdag.

Een heerlijke realitycheck om van te leren. Want zoals een van de leden van de technische commissie altijd predikt: Verliezers hebben excuses, winnaars hebben een plan. Volgende week zaterdag gaan we dat plan ten uitvoer brengen in Haarlem, tegen de heren van Spaarnestad, om 13.00 uur, in de Beyneshal. We hopen u daar te zien en tot die tijd: dat uw slechtste wedstrijd niet slechter moge zijn dan deze!
Want om Cruijffiaans af te sluiten: 'Het gaat er niet om dat je goed bent in je beste wedstrijd, maar dat je goed bent in je slechste wedstrijd'. Hier hebben wij nog veel van te leren.


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
TikTok


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT