Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Gemini Ma1 - Forza Ma1

woensdag 12 april 2017

Wedstrijdverslagen - Meisjes A1

Afbeelding Wedstrijdverslag Gemini Ma1 - Forza Ma1 Forza MA1 – Gemini Ma1
Afgelopen vrijdag was het zover, het einde van het seizoen is in zicht. Na de eerste helft van het seizoen alles te hebben verloren en de 2de helft pas 1 set hebben laten liggen, konden we vanavond kampioen van de eerste klasse worden.

Het team was bijna helemaal compleet. Isabel moest ergens anders serveren, en voor de gelegenheid mocht Dirkje tot half 9 meedoen van Jouke, waarna ze snel naar Bunschoten moest voor een wedstrijd met Dames 5.

We verzamelde om 1900 bij de Kolk, naast alle speelsters waren er een hoop ouders en andere supporters mee. Uiteindelijk zijn we met 5 auto’s naar Hilversum gereden. Eenmaal daar aangekomen was het enthousiasme bij iedereen goed te merken, iedereen was fit, opgewonden en klaar voor de strijd.

Tijdens het inspelen begon de spanning voor de wedstrijd langzaam te komen. Gemini heeft 2 weken geleden van Switch (nr2) gewonnen en dat gaf al aan dat ze gebrand waren om te winnen.  Tevens had Gemini versterking ingeschakeld en dat kon nog wel eens lastig worden.

We begonnen de eerste set met, Janne, Tamar, Dirkje, Ilse, Dorieke en Emma. Ondanks dat het allemaal toppers zijn kregen ze het toch voor elkaar om de hele set achter de feiten aan te lopen. Als coach kon ik hier weinig aan doen, de time-outs hadden geen effect op de tegenstander, en wat natuurlijk heel typisch is, is als je zegt: serveer NIET op nummer 7…. Alle services op nummer 7 gaan. Met een stand van 18-10 vond bij ons de gouden wissel plaats. Daphne kwam erin voor Ilse en kon gelijk beginnen met serveren. Na de servicereeks van Daphne stond het weer gelijk 19-19. Gemini wist niet wat ze was overkomen en kwam pas bij van de shock nadat wij de set hadden gewonnen met 25-22.

1 van de 2 benodigde punten om kampioen te worden was binnen. Nu de 2de nog. Nadat ik als coach, met hartkloppingen en klotsende oksels de eerste set uitkwam, had ik besloten het team te laten staan zoals ze waren geëindigd. Dat bleek een succes te zijn, er werd goed en gecontroleerd geserveerd, mooi aangevallen en alles werd van de grond gehaald. Tijdens deze set werd het publiek aangevuld met Jouke en Dames 5, dit gaf de meiden een extra impuls. Deze set werd uiteindelijk  met een ace afgesloten, en dat bezegelde het kampioenschap.

Nadat wij het kampioenschap hadden gevierd en wisselde van veld, bleek dat Gemini ook een feestje had. Er werd iemand 18, ze had taart meegenomen en ze begonnen te zingen. Tot groot vermaak van een aantal meiden begon Forza mee te zingen. Wie er jarig was, is voor vele nog steeds onbekend. Gemini had hierna de moed nog niet opgegeven. Achteraf begreep ik van de coach dat ze nog voor een 2de plaats in de poule gingen vechten. Dit bleek echter een zinloze missie tegen Forza. Na het zingen en de taart verloor Gemini de set.

Inmiddels stonden we 3-0 voor. We begonnen in te kakken, moe te worden en onnodig foutjes te maken. Echter na een time-out begon dit weer op te leven. Een paar mooie services zorgden ervoor dat we weer gelijk stonden. Dit gaf weer moed en energie. Het werd helemaal een feest toen Gemini ging wisselen, hoe je het ook went of keert, dit meisje, ook wel pietertje genoemd, maakt de ene ketser na de andere. Dit zorgde ervoor dat we ook deze set binnen hebben geslagen met 25-20.

Deze wedstrijd was spannend, leuk, zenuwslopend, maar uiteindelijk echt fantastisch. Iedereen heeft gevochten, gejuicht, gelachen, gezongen en was achteraf gesloopt. Deze 5 g’s hebben er dan ook voor gezorgd dat we kampioen zijn geworden. Natuurlijk moest dit worden gevierd, dus na de wedstijd met z’n alle naar de kolk voor een biertje en een schaal bitterballen. Als verrassing was Juriaan in de Kolk met medailles. Na een korte speech van Juriaan, kreeg iedereen een medaille, die veel meiden, vol trots, de hele avond hebben omgehouwen.

Het seizoen is bijna ten einde, met nog 1 wedstrijd voor de boeg wil ik alvast meedelen dat ik trots ben op wat iedereen in het team heeft bereikt en ik het een fantastisch seizoen vond. Ik hoop dat ze dit vasthouden als ze allemaal volgend jaar bij de dames spelen.

Joep

Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT