Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Help Quentin helpen!

vrijdag 23 december 2016

Nieuws - Algemeen

Afbeelding Help Quentin helpen! Heeft u, thuis of op het werk, nog een (of meerdere) oud mobieltje, die niet meer gebruikt wordt?Lever deze dan zo snel mogelijk in bij Forza, en help op die manier Stichting Opkikker!
 
Sinds kort volleybalt bij ons in de CMV-jeugd de 9-jarige Quentin de Vries. En zo gewoon als het voor zijn oudere zus Estelle, spelend in Forza MC5, was om al jaren te volleyballen, zo vanzelfsprekend was het voor Quentin niet. Bij hem werd namelijk in april 2014, na enkele maanden van veel pijn bij het lopen, ontdekt dat hij de ziekte van Perthes heeft. Hierbij wordt de bloedstoevoer naar de heupkop geblokkeerd (reden onbekend) en daardoor sterft het bot van de heupkop langzaam af. Uiteindelijk herstelt de bloedstoevoer zich weer, en groeit het bot weer aan. Dit is echter een zeer traag proces waarin het grootste gevaar is of de heupkop wel weer de goede ronde vorm terugkrijgt.
 
Vanwege deze aandoening mocht Quentin al die tijd niet rennen, springen, sporten, omdat daarmee de heup onder een te grote druk komt te staan met kans op misvorming. Ook moest hij voor de afstanden buitenshuis ruim 15 maanden gebruik maken van een rolstoel. Quentin moest ook zelfs 2 keer geopereerd worden, juist om ervoor te zorgen dat de teruggroei van de heupkop beter ging verlopen. Begin oktober 2016 kreeg Quentin het goede nieuws van zijn behandelend arts dat zijn heupkop weer voldoende hersteld en sterk is, en dat alle beperkingen zijn opgeheven. Hij mocht vanaf dat moment dus ook weer sporten, en wij zijn trots en blij dat Quentin ervoor gekozen heeft om bij Forza Hoogland te komen volleyballen.
 
In het afgelopen jaar is Quentin actief geworden als Ambassadeur van Stichting Opkikker. Deze verzorgt voor langdurige zieke kinderen een Opkikkerdag, ofwel een dag vol ontspanning en zonder zorgen. Iets dat juist deze kinderen (en hun gezin) enorm kan helpen om de beperkingen door hun ziekte weer beter te kunnen doorstaan. Quentin heeft zelf ook zo'n Opkikkerdag gehad, en wil nu graag ervoor zorgen dat zoveel mogelijk andere zieke kinderen een heerlijke dag krijgen. Daarvoor is hij een actie gestart voor het inzamelen van oude mobieltjes. Hiervoor krijgt Stichting Opkikker namelijk een klein bedrag, en al die beetjes samen vormen dan weer een mooi bedrag. Het is Quentin gelukt om inmiddels al bijna 750 oude mobieltjes in te zamelen, ofwel bijna € 1.500. Hij wil natuurlijk heel graag nog meer oude mobieltjes bemachtigen, en heeft aan het bestuur van Forza gevraagd of er een inzameldoos bij de bar in sporthal Nieuwland geplaatst mag worden. Een initiatief waaraan wij natuurlijk graag meewerken. 
 
Afgelopen zaterdag werd ook bekend dat de inzet en de maatschappelijke betrokkenheid van Quentin niet onopgemerkt is gebleven. Hij is namelijk -met 9 volwassenen- genomineerd voor de titel Amersfoorter van het jaar! Een prestatie om trots op te zijn! Iedere stem kan de titel voor Quentin dichterbij brengen, dat gunnen wij ons jonge Forza-lid van harte! U kunt uw stem uitbrengen via http://www.ad.nl/binnenland/stem-op-de-amersfoorter-van-het-jaar~a574dde6/.
 
Namens Quentin alvast bedankt!

Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT