Nieuws / Wedstrijdverslag Forza Hoogland D5 - Unicornus D2

Tuesday 20 December 2016

Wedstrijdverslagen - Dames 5

Afbeelding Wedstrijdverslag Forza Hoogland D5 - Unicornus D2

Afgelopen zaterdag stonden wij om 17:00 klaar om in Nieuwland te knallen tegen Unicornus. Na ons verlies van vorige week wilden we zeker winnen!

De eerste set liepen we gelijk op, maar kwamen we op een lichte voorsprong. Toen beide teams de 20 waren gepasseerd werd het wel spannend! Vervolgens heeft Annette nog een paar ballen naar de grond geknald en door alles te geven hebben we de set binnen gehaald met 25-20.

De tweede set kwamen we op een zware achterstand! De verdediging stond niet sterk en we maakten veel eigen fouten! De tegenstander prikte veel ballen achter het blok en kwamen zo op een voorsprong van 18-10. Maar na een serviceserie zijn we teruggekomen tot de 17 punten. Maar daarna vielen we weer terug en verloren we de set met 18-25.

Oké, dan winnen we wel met 3-1 dachten we. We begonnen sterk en raakten op lichte voorsprong! Maar al snel kwam de tegenstander terug en maakte er 21-19 van. Maar het einde van de set kwam wel heel dichtbij. Toen we op voorsprong lagen met 24-23 konden we de set niet laten liggen, maar helaas liet Unicornus zich ook niet gek maken en verloren we de set met 25-27.

De vierde set was voor ons een belangrijke! Als we deze winnen kunnen we er nog 3-2 van maken! En zo begonnen we gemotiveerd aan deze set! De verdediging stond er, er werd lekker aangevallen en de blokkering zat overal bij! Door alles te geven wonnen we deze set met een dikke voorsprong! Eindstand: 25-14!

Die laatste set moesten en zouden we winnen! We begonnen gelijkmatig, maar na een aantal eigen fouten kwam Unicornus wel erg dichtbij! Na een aantal peptalks van Jouke en een paar slimme en ook vooral harde ballen kwamen we al in de buurt van 15 punten! Na wat steun van het publiek en alle inzet wonnen we deze set met 16-14!

Met een 3-2 winst op zak staan we nu op een 8e plek met 20 punten!