Nieuws / Wedstrijdverslag Heren 1 - Thuis tegen de Boemel Heren 1

Thursday 15 December 2016

Wedstrijdverslagen - Heren 1

Vandaag als tegenstander de Boemel uit het verre Tuitjehorn.
Afstand van sporthal tot sporthal precies 101 kilometer, maar gelukkig speelden wij vandaag thuis.

Met twee fantastische trainingen achter de rug, hadden we allen veel zin in de wedstrijd. Het Forza-feest wat daarna zou plaatsvinden, maakte het vooruitzicht alleen maar mooier. Het team stoorde zich er wel enigszins aan dat Thijmen tijdens onze mentale voorbereiding nog aan het fluiten was, maar verder was er een ontspannen sfeer tijdens de koffie.
De kale Nijkerker drukte ons op het hart om lekker met ons eigen spel bezig te zijn en uit te gaan van onze eigen kwaliteiten.

Het inspelen verliep op een rustige en geconcentreerde wijze. Enige stoorfactor was het felgele shirt van de tegenstander.

De wedstrijd kon beginnen. Iedereen was in opperste concentratie tijdens de eerste bal en wat gebeurt er? De scheidsrechter wist helaas vanaf punt een de toon voor de rest van de wedstrijd te zetten. Een opstellingsfout aan onze kant, waarvan speler noch coach iets begreep. Ook de scheidsrechters zelf leken er vaak weinig van te begrijpen. Als er zoiets als blessuretijd had bestaan in het volleybal, hadden we zeker tot een uur of 12 's nachts gespeeld. Uiteraard kan ook de scheidsrechter (of beide) een slechte dag hebben en dit is dan ook zeker geen excuus voor een nederlaag!

Maargoed:
De Boemel stond al 1-0 voor, toen we pas echt de wedstrijd konden beginnen.
De Hooglandse formatie had het er lastig mee. De heren uit Noord-Holland sprongen niet laag en sloegen niet zacht. Nadat we even wakker waren geschud tijdens de eerste paar punten konden we verder. Al snel in deze wedstrijd bleek dat de Boemel het niet van hun middenaanvallers moest hebben, dus wij zagen kansen. Helaas werd deze conclusie iets te laat getrokken waardoor de eerste set aan onze neus voorbij ging.
Het recept hoefden we niet te veranderen, alleen iets beter uit te voeren.

Set twee was hier dan ook de uitgelezen kans voor. Zodra onze pass aankwam kenden we weinig problemen. Misschien was dit aanvallend wel een van onze betere wedstrijden. Met veel servicedruk en een middenman aan de overkant die de weg kwijt was, stormden we door set twee heen. Uiteindelijk stond er zelfs 21-14 voor ons op het scorebord. Wat er daarna gebeurde weet ik niet helemaal goed meer, maar het ging wel heel snel. We kregen punt na punt tegen, het ging hard met alleen maar individuele fouten achter elkaar. De Boemel leek even alles perfect te doen. Wij kregen geen punt meer cadeau, zij waren aan het vliegen en ze stopten niet. De Boemel vocht terug naar 23-23. Heel bizar. Daarna gingen ze er ook nog overheen en met een setstand van 24-26 trokken de Noord-Hollanders aan het langste eind.

Als je dat in set twee voor je kiezen krijgt, moet je in set drie weer even in de wedstrijd komen. Het zinderende spel aan de start van set twee zat achter slot en grendel ergens ver weggestopt in ons hoofd. De oplossingen waren op, het ging even niet meer, de inspiratie was weg en niemand kon het in deze derde set weer vinden. We speelden wel mee, maar eigenlijk hebben we vrijwel geen initiatief gehad in set drie. Deze eindigde dan ook 19-25, niet in ons voordeel.

Hoewel er altijd wat te halen valt in set vier, leek dit er nu niet meer op. We voelden ons een beetje alsof we de kans al hadden gehad. Deze set kwam nog wel onze rode gladiator (Jesper) weer het veld op, maar helaas wist ook hij geen verandering te scheppen. De laatste setstand zal ik niet eens meer noemen.

Conclusie:
- Set twee was ontzettend sterk in de beginfase
- Één middenman aan de overkant heeft een klote middag gehad (hij kon het allemaal niet meer belopen)
- De scheidsrechters willen we graag aanmelden voor een discussievereniging
- Nog één wedstrijd tot de kerstvakantie en dat is 15 december in onze hoofdstad tegen US 3.