Nieuws / Wedstrijdverslag Forza Hoogland D1 - Sovoco D1

Monday 5 December 2016

Wedstrijdverslagen - Dames 1

Afbeelding Wedstrijdverslag Forza Hoogland D1 - Sovoco D1

Dat was lekker wakker worden op zondagochtend, na een 3-1 overwinning op Sovoco. Het team uit Soest is geen onbekende voor ons. Veel bekende meiden, waar speelsters van Forza nog mee geknikkerd hebben.

Trainer coach Marco had zijn voorbereidingen goed gedaan en de tactiek van vandaag was duidelijk. Als je zelf dan zo lekker in de wedstrijd zit, kun je die opdrachten ook goed uitvoeren. Er werd met druk geserveerd en onze eigen passers hadden weinig problemen met de service van Sovoco. De eerste set werd met overtuiging en ontspannen volleybal binnen gehaald. Een 1-0 voorsprong door een 25-19 setwinst.

In de tweede set kunnen we ons spel vasthouden en worden er door onze middenspeelsters, Dian en Amber, de nodige ballen tegen de vloer geblokkeerd. Deze set werd uiteindelijk iets spannender dan de eerste met drie setpunten tegen, maar toch weten we de tweede set naar ons toe te trekken met 31-29. Een 2-0 voorsprong op het scorebord.

In de derde set lijkt de koek dan een beetje op. Er sluipen wat slordigheidjes in en hier weet Sovoco van te profiteren. Met 25-14 gaat de set naar de meiden van Sovoco. Een 2-1 voorsprong en de overwinning nog niet op zak!

In de belangrijke vierde set gaat de stand lang gelijk op. Bij een 14-14 tussenstand weten we met een paar geweldige opslagen een gaatje te slaan. Deze voorsprong houden we vast en breiden we zelfs nog een beetje uit. Met 25-21 gaat ook de vierde set naar Forza.

Een enorme boost voor ons zelfvertrouwen en een goede voorbereiding op volgend weekend. Dan staat de uitwedstrijd tegen VCN op het programma. Een nog onbekende tegenstander, maar met oude bekende, Pip Passchier! Dat belooft een leuke reunie te worden!