Nieuws / Wedstrijdverslag VCV MA1 - Forza MA1

Sunday 4 December 2016

Wedstrijdverslagen - Meisjes A1

Wedstrijdverslag VCV MA1 – Forza Hoogland MA1

Zaterdag = wedstrijddag, dus ook deze zaterdag stonden de meiden van de MA1 en natuurlijk de coach Joep weer klaar om een wedstrijd te knallen. Dit keer tegen VCV MA1, een team waar we nog niet eerder tegen gespeeld hadden. We gingen met opgeheven hoofd naar de Sporthal West in Veenendaal.

De eerste set gingen we vertrouwd in: de basis stond zoals we hem al het hele seizoen kende, geen spelers die een nieuwe positie hebben gekregen. Het idee was dat we op deze manier een goed begin konden maken in de wedstrijd. Maar helaas liep dat anders dan gepland.. Een aantal spelers van VCV hadden een goede, harde service waardoor wij met moeite een pass konden leveren aan onze spelverdeelster Janne. Ook door vele servicefouten van eigen kant liepen de punten van de tegenstander steeds verder op. Het was moeilijk om positief te blijven, waardoor het bij ons het spel niet goed liep. Een slecht begin met als stand 25-9.

De tweede set moesten we echt beter. Er kwamen nieuwe spelers in, zoals Helin als spelverdeelster en Ilse als diagonaal. De eerste set vergaten we en we gingen ervoor in de tweede set. VCV mocht beginnen met serveren en heeft daar goed gebruik van gemaakt: al snel stonden we achter met 6-0. Coach Joep zag dit gebeuren en greep in met een time-out. Na een peptalk gingen we er positief in met als resultaat een goede pass en een punt voor ons. Vanaf dat moment gingen we er voor vechten. Er werd goed verdedigd tijdens de rally waardoor wij de kans hadden om punten te scoren. Ook door wat slimme wissels konden we punten scoren. Helaas waren we net niet goed genoeg om de set binnen te slepen en het eindigde met 25-22.

Na een goede tweede set hadden we de volle vertrouwen in de winst van de derde set. Maar weer ging het niet zoals we hadden gedacht. VCV kwam sterk terug en aan eigen kant werden er onnodige eigen fouten gemaakt. De verdediging in de rally was telkens scherp, maar toch wist VCV de bal op de grond te krijgen. Ondanks de punten die de tegenstander bleef scoren, maakte wij ook punten. Maar het vieren van deze punten kwam er niet van, iedereen werd steeds stiller wat de sfeer niet beter maakte. De stand van de derde set: 25-17.

Na drie verloren sets was de positiviteit ver te zoeken. Het was stil in het veld wat nooit een goed teken is. Maar het begin van de laatste set was goed en we gingen steeds meer vechten voor de punten. Door twee kill blocks van de middenaanvalster Dirkje en de spelverdeelster Helin kwam de positiviteit goed terug en vochten we voor ieder punt. Helaas konden we ook deze set niet winnen en eindigde de laatste set met 25-20.

Ondanks een verlies toch een overwinning op onszelf. Dit is de tweede wedstrijd waarbij sommige meiden een nieuwe positie spelen. Dit is ontzettend wennen voor de meiden zelf, maar natuurlijk ook voor het team. We moeten allemaal nog op elkaar in leren spelen wat tijd kost. Ook voor onze coach is het puzzelen en ik denk dat we heel ver kunnen komen als we door blijven trainen, want als we na twee weken trainen dit voor elkaar krijgen, belooft dat nog veel goeds!