Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.

Nieuws / Wedstrijdverslag Irene MA1 - Forza MA1

Monday 28 November 2016

Wedstrijdverslagen - Meisjes A1

Afbeelding Wedstrijdverslag Irene MA1 - Forza MA1 Wedstrijdverslag: Irene MA1 tegen Forza Hoogland MA1
Afgelopen zaterdag hadden wij (de MA1 van Forza) een wedstrijd tegen de nummer 2 (Irene MA1). Deze wedstrijd was in Bilthoven in de Kees Boekehal. Ons hele team was compleet en we hadden er zin in. We hadden al één keer thuis tegen ze gespeeld en toen hadden we 3-1 verloren dus we dachten dat als we ons 100% zouden inzetten, we eventueel wel een kansje zouden maken.

De eerste set hebben we gewonnen, ook met een flinke voorsprong. We speelden als samen zoals een team dat zou moeten doen & we deden allemaal heel erg ons best om deze set te winnen.

Hoogmoedig gingen we de tweede set in en we dachten “deze winnen we wel ff”. Niets bleek minder waar, we hadden de opstelling veranderd omdat er meiden uit ons team een andere positie wilden/waren toegezegd. Doordat er nieuwe posities waren en er eigenlijk te weinig op was geoefend raakten we in paniek, wat overigens niet nodig was, want volleyballen kunnen we allemaal. Deze set hebben we helaas verloren.

Bij de derde set was de motivatie om te winnen ver te zoeken, doordat de tweede set vrij slecht was afgelopen. We vonden het jammer dat juist bij de wedstrijd die we wellicht hadden kunnen winnen, de positiewisseling moest plaatsvinden. Want doordat we daar zo weinig op hadden geoefend, ging dat mis. Toen kwam de opstelling van de eerste set terug & dat was dramatisch. We deden helemaal niets en we hadden het al opgegeven voordat de set begonnen was. Ook deze set hebben we verloren.

Toen de laatste set begon werd er weer een voor ons redelijk onbekende opstelling in gezet. Ik gaf mijn trainer in dat opzicht groot gelijk aangezien zelfs de bekende opstelling niet werkte. Ik zag de strijdlust iets terugkomen, en ik had zelfs een beetje hoop op nog een gewonnen set. Helaas is dat hem ook niet geworden.

Met de eindstand 3-1 (verloren) was ik nog redelijk tevreden, want we hebben wel een setje gepakt. Ik was ook teleurgesteld in mijn team (en in mezelf) dat we zo onze kop hebben laten hangen, en niet voor de overwinning zijn gegaan. Maar van je fouten kan je leren en ik denk dat het verliezen minder zuur is als je er wat van leert & ik heb wat geleerd van deze wedstrijd en ik hoop de rest van het team ook!