Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijd JC2, 26-11-2016 tegen vv Utrecht JC1, 3-1.

zondag 27 november 2016

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Zaterdagmorgen vroeg stond het voltallige team voor 08.00 uur al te wachten op coach Willem. Compleet met ballentas en de JC2 Juich Box ging het richting sportcomplex De Galgenwaard in Utrecht.  Dit was de 2e uitwedstrijd tegen vv Utrecht JC1. De 1e wedstrijd was verloren met 0-4, waarvan 3 sets met 25-19 verloren.  Doel voor vandaag was om met minimaal een setwinst naar huis te gaan. Ook deze tegenstanders waren gemiddeld een jaar ouder en dus groter. Afgelopen weken heeft de JC2 getraind op de set-up en hoge ballen spelen. Ook hoe je moeilijke ballen in het veld moet oplossen tot een bal ver in het veld van de tegenstander.

Gelijk in de 1e set werd resultaat van de traindoelen zichtbaar. Forza speelde mooi in drieën, met hoge set-ups en hiermee ook meer kans om een moeilijke bal in het veld van de tegenstander te spelen. De set ging gelijk op en zag er lang naar uit dat Forza deze winnend af zou kunnen sluiten. Helaas was Utrecht aan het net sterker en kon in de slotfase van de spannende set hier meer van profiteren met set resultaat van 25-20.

2 set serveerde Utrecht slordiger en Forza met Daan, Jasper en Frank juist veel beter. Daarbij kwamen een aantal hele mooie reddingsballen die alsnog bij de tegenstander in het veld werden gebracht. Gelijk opgaande wedstrijd met lichte voorsprong van Forza. Helaas herstelde Utrecht zich en liep de set naar 22-22. Time out en wissel aan Forza kant kon de setwinst niet forceren weer ging Utrecht hiermee aan de haal met 25-22.

3e set verliep veel te snel. Harde service van Utrecht waar Forza geen antwoord op had, met zelfs een stevige bal recht in het gezicht van Thijs. Verminderde concentratie en hiermee ook enthousiasme was het beeld van de beruchte 3e set. Stand 25-12 was terecht voor Utrecht.

Opdracht van coach Willem was om in de 4e set weer aan de goede acties uit de 1e 2 sets te denken en met elkaar goed te communiceren en aan te moedigen. Dat was niet aan dove mans oren en Nathan, Daan, Frank, Lars, Stef en Jarno trokken ten strijde. Dit aangemoedigd door de supporters met de bekende toeters uit de JC2 Juich Box. De mooie acties vanuit begin van de wedstrijd werden weer zichtbaar. Verloop werd steeds spannender. Utrecht vroeg 2x een time out, maar Forza ging gewoon door met goed serveren door Lars en Jarno. Ook de setups van Nathan en Stef zorgden ervoor dat Frank en Daan goed konden scoren. Eind van de set werd Jasper ingewisseld om aan het net sterk te zijn. Resultaat was setwinst van 22-25 voor Forza en hiermee doel behaald.

Zaterdag 3 december, 1100 uur in Nieuwland speelt JC2 de 3e wedstrijd tegen vv Utrecht. Natuurlijk is doel om nu minimaal 2 sets te winnen. Met ondersteuning van veel supporters moet dat lukken. Kom ook kijken, aanmoedigen en genieten.


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT