Nieuws / D5 Wedstrijdverslag

Wednesday 23 November 2016

Wedstrijdverslagen - Dames 5

Afbeelding D5 Wedstrijdverslag

De tweede derby van dit jaar stond afgelopen vrijdag 18 november op de planning: AVV Keistad Dames 6 tegen Forza Hoogland Dames 5. De dames liepen vol goede moed en aangemoedigd door een groot publiek het veld op, waarna de wedstrijd kon beginnen.

De eerste set begon meteen niet zoals gehoopt en gedacht. De dames lieten overal punten liggen, of het nu bij de verdediging, de set-up of bij de aanval was. Verschillende sterke service series van Keistad en gebrek hier aan bij Forza zorgden voor een nog grotere achterstand, die natuurlijk ook niet werd verholpen door een gebrek aan motivatie. De eerste set ging naar Keistad, met 25 - 15.

De tweede set met nieuwe kansen werd ook weer ‘minder goed’ (zeg maar slecht) begonnen. Eigenlijk een herhaling van de eerste set, alsof de dames niet graag wilden winnen. Ook deze set werd uit handen gegeven, met een stand van 25 - 10. Kortom: de eerste sets waren ‘om te huilen’, volgens libero Amy.

In de derde set moest er iets veranderen. Al meteen aan het begin van de set was de motivatie en het plezier om te volleyballen al duidelijker te zien, aan de kant en in het veld. De dames wilden weer voor alle ballen gaan en ze zo hard mogelijk op de voeten van de dames van Keistad rammen. Vooral Annette en Joyce slaagden hier goed in, met veel ballen die lekker in geslagen werden. Jammer genoeg was de service van Keistad, net als een paar ballen in de rechtdoor, net was te sterk. De set werd (wederom) verloren met 25 - 20.

De vierde set moest toch nog even mee naar huis genomen worden: als troostprijs voor het harde werken. Weer werd er lekker aangevallen en de verdediging en set-up ging beter. Forza was weer wat meer overtuigd van haar eigen kunnen. Na verschillende mooie service series leek het erop dat de dames deze set inderdaad mee naar huis zouden kunnen nemen. Jammer genoeg trok Keistad toch aan het langste eind en werd de set verloren met 25 - 23.

Door dit harde 4-0 verlies staat Forza Dames 5 nu op de zevende plaats. Er is nog niets verloren, we gaan gewoon door naar de top 3. Natuurlijk ook nog een bedankje naar Dirkje, onze invalster op midden. Volgende wedstrijd gaan wij er, samen met onze sponsor FysioAmersfoort, natuurlijk weer hard tegenaan!