Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Heren 1 - Bekeravontuur!

dinsdag 22 november 2016

Wedstrijdverslagen - Heren 1

Valbovol Tornax Combinatie heren 2 was de tegenstander van vandaag, misschien beter bekend als VTC Woerden.

VTC Woerden, uitkomende in de promotieklasse, was voor vanavond naar Amersfoort afgereisd. Voor Forza was het doel duidelijk, willen we volleyballen, willen we winnen. We hadden de smaak te pakken na het bezoek in Amsterdam, dus we gingen door.
De enige Nijkerker die aanwezig was had het volgende te zeggen: ‘We gaan gewoon zoals altijd ballen; voluit en vrijuit’ was de opdracht. Met onze libero in het buitenland heeft Ruben voor de 2e opeenvolgende keer deze plek overgenomen. Tevens was Jesse B er als extra spelverdeler. Dit gaf Hans inderdaad weer iets om uit te proberen.
De eerste set maakte hij hier gelijk gebruik van. Jesse B als spelverdeler en Jouke als diagonaal. Nadat we binnen de vereniging scheidsrechters hadden gevonden konden we beginnen (Irma en Gerdien hartelijk bedankt).
De eerste set barstte los en beide teams waren een beetje ingekakt tijdens het wachten op de scheidsrechter. Maar na het eerste fluitsignaal, vloog het toch een stuk jongere Forza uit de startblokken. Met weinig volleyballende opdrachten van Hans konden we los. Hoe minder opdrachten, hoe beter je natuurlijk de opdrachten die je hebt kunt uitvoeren! Als snel werden er spectaculaire punten gemaakt door de Hooglandse heren. Het jammere was alleen dat VTC de makkelijke punten wist te pakken aan de start van de set. Maar er werd niet geschroomd door het vele scoren van onze buitenkanten en J&J blocking B.V. Daarbij kwam dat Jesse B het blokkerend team aan de overkant helemaal gek speelde. Na de laatste twee regels denk je vast dat we 15-8 voorstaan ofzo. Dat is helaas niet de waarheid, want één ding gebeurde wat minder goed. Dat was het serveren. Met 18-21 achter moest het toch wel gaan gebeuren, en dat was zo. Forza speelde solide en dapper naar de voorsprong van 23-22 toe en vanaf daar hebben we het zakelijk uitgespeeld.

Set 2 ging de stoomtrein rustig door, wat minder foute services en hetzelfde netspel. Het was ongelofelijk, maar onze Rode held heeft zelfs aces geserveerd. Dat is niet het enige. Tevens was hij gewoon de pass aan het helpen door in of uit te roepen. Conclusie: De rooie zat er lekker in. Dat maakt ons allen natuurlijk een stukje blijer. De tweede set was, op de opleving van Jesper na, niet heel bijzonder. Eigenlijk liep VTC achter feiten aan zoals wij dat de eerste set deden door fout te serveren. Zij pakte steeds 1 of 2 punten bij de service en wij 2 of 3. Dan weet iedereen waar het naartoe gaat. De afstemming tussen de pass/ verdediging en spelverdeler was gevonden, de afstemming tussen sommige aanvallers en de spelverdeler hield nog wat te wensen over. Desalniettemin wisten wij lekker te spelen met 25-19 als eindresultaat. Daar tekent toch iedereen voor zou je zeggen.

Bij winst de laatste set zouden wij natuurlijk al klaar zijn, dus ons doel was gevestigd. Touché Tinus wist het zeker, hij ging er nog voor deze set.
één aanwijzing stond voorop ‘Houd de concentratie vast’  en probeer ‘Meer te scoren!’ Nadat Hans zijn zinnige zegje had gedaan over onze concentratie konden wij verder met de echt belangrijke dingen; de one-liners voor de laatste set. Bovenal natuurlijk: tot de 25 en niet verder.
Het leek erop dat VTC er niet bijzonder veel zin meer in had. Daarbij viel bij ons rond het 15e punt de concentratie even weg (had ik nu maar opgelet met de time-out!)
Toen Woerden dat opmerkte leek het er nog even op dat ze zich lekker in de wedstrijd zouden spelen. Gelukkig wist Forza dat te voorkomen doordat de Nijkerker langs de kant ons er nog even bij trok voor een time-out. Daarna hebben we het behoorlijk afgemaakt. Met 25-16 als eindstand.

Conclusies van vandaag:

  • We zijn uiteraard een ronde verder in de beker
  • We hebben opeenvolgende overwinningen op dit moment
  • 5 sets ongeslagen

Als belangrijkste, de uitspraak van de dag van Touché Tinus: ‘3-0 is tijd voor een pul’

Eerst een weekendje rust voor de Forza heren, dan pas weer 3 december tegen VC Allvo H1 in het spraakmakende Almere. En men weet: ‘Het kán, in Almere’.

Houdoe,


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT