Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Heren 1 - K.V.A uit

maandag 21 november 2016

Wedstrijdverslagen - Heren 1

Op deze grijze zaterdag, mocht Forza heren 1 zich melden in het sporthart van Amsterdam-zuid.

Vol met energie, drive en een positieve houding stapten wij de sporthal binnen. Het mooie complex waar het plafond vrijwel niet te raken was, was een mooi toneel voor de kraker van deze middag. Spelend tegen K.V.A. (10e plek) wisten wij dat punten hier hard nodig waren (wij staan nog steeds onderaan). Dus een stuntje zou lekker uitkomen. Wij vonden uit dat het voor K.V.A. net zo’n grote uitwedstrijd was. Zij hadden hier ook nog nooit gespeeld, dus dat betekende dat iedereen geen idee had waarom er blauwe lijnen in de zaal liepen.

Maargoed wij moesten van start. De zaal was zo groot, dat er een beetje een gekke sfeer hing. Maar toen de Forza mannen de zaal in liepen kwam er zo veel enthousiasme mee dat de grote hal opeens te klein was.

Toen wij het formulier zagen moesten we wel even schrikken, K.V.A. had het helemaal vol staan en wij waren nog steeds uitgedund. Bas de libero Blaauw was ziek en Kars zijn vinger diende dit weekend als Manchesterse kapstok. Hierdoor was ons team zeker 8 man sterk vandaag. De basis was dan ook Touché Tinus, Killblock van Halteren, Captain Delegatie, Baardmans Roelof, Flying Thijmen, spelverdeling door Jolige Jouke en als vervanger van Bas een Turk als libero vandaag.
Met deze mensen op het veld trokken wij ten strijde. De eerste set was uit het boekje, Forza Heren 1 heeft dit seizoen nog niet zo’n solide set neer weten te zetten. Na een service serie van Killblock van Halteren was het gat van een paar punten geslagen.
Op de verdeling van dhr. Post was de eerste set bijna niets aan te merken (behalve dat er natuurlijk altijd meer over midden gespeeld mag worden!).
Met een eigen fouten aantal dat op één hand te tellen was, liep het spel fantastisch. En zoals iedere gymleraar weet: zodra het spel loopt, gaat het leven (vooral bij de winnaars natuurlijk)!
Op deze manier liepen we spectaculair naar de 25 toe, de buitenkanten stonden te hakken, de midden blokkeerders hadden alleen een kluif aan de grote mannen recht voor ze. Conclusie: misschien wel de beste set van het seizoen 25-21.

Set 2 is dan vaak onze valkuil. Dan denken we dat het goed gaat en gaat het gas er een beetje af. De energie en de flow van set 1 waren even op de andere helft van het veld blijven liggen. En Forza zou Forza niet zijn, als we na de setwinst niet even inkakken. Maar iedereen in dit team weet dat inkakken bijpakken betekent.
De energie mistte een beetje en het liep aardig bij hen. Onze servicedruk was er even vanaf. Dus wij maakten het onszelf lastig op deze manier. Vlak voor het einde wisten we ons te herpakken door een uitspraak van een geweldenaar; Als je meer scoort dan je tegenstander heb je niet veel te vrezen. Ons doel was aan het einde van de set weer duidelijk; Meer scoren! Geen technisch volleybal gelul, gewoon vlammen, rammen en scoren.
Helaas kwam die instelling deze set net te laat aanwaaien en moesten we in Amsterdam in ieder geval één puntje laten liggen. 22-25.

Set 3 was zonder gebrek aan enthousiasme. Langs de kant riepen de Hooglandse heren het uit: ‘Meer scoren! Meer scoren! Meer scoren!’ De insteek was uiteraard niet per se om meer te scoren, maar we traden het veld weer aan met de instelling dat er bij ons gewoon geen bal op de grond ging. Deze set was met het publiek in de rug, dat was goed te merken want Forza ging los en het maakte niet uit hoe… Het publiek zat een beetje gaar naar ons te kijken, want we waren gewoon feest aan het vieren bij ieder punt. Aan de stand was dit alles alleen wat minder af te lezen. We liepen vrij constant 4 a 5 punten achter. Na een paar keer sterk te hebben geserveerd trok dat rond de 15 een beetje bij. Het cruciale punt was discutabel en viel aan de kant van K.V.A. waardoor het 20-17 voor K.V.A. stond. Dan is 19-18 toch een stuk lekkerder. Maar je moet door en dat deed de Hooglanglandse formatie. Terug geknokt naar 22-22 was de spanning te snijden. Maar uiteindelijk hebben we gewoon meer gescoord. Het werd 25-23 en het tweede punt ging ook mee naar Hoogland.

Het vierde bedrijf was K.V.A. een beetje van slag door de vorige set. Daardoor konden wij lekker ons ding doen. Met veel geluid, geroep en geschreeuw traden wij aan. Op dit ongeremde enthousiasme had het thuisteam niets in te brengen. We rolden over ze heen. Wat een leuk spel voor ons opleverde. Op het einde moesten we even de focus vasthouden. Maar dat ging goed.

Na deze 3-1 overwinning en verdubbeling van de punten rest ons nog maar één enkele vraag…
Waar staat K.V.A. voor??? Ik moet bekennen dat ik het ben vergeten te vragen… (K.V.A. staat voor 'Klaar Voor Actie' - Red.).

De volgende wedstrijd is aanstaande maandag (21e) alweer en ditmaal voor de 2e ronde van de beker. Wij spelen om 21.00 uur thuis in Nieuwland tegen VTC Woerden heren 2 die momenteel 10e in de promotieklasse D staan.

Bent u er bij?
De vraag voor die wedstrijd wordt uiteraard ‘Waar staat VTC voor?’

Houdoe,

Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT