Nieuws / Forza Dames 4 - Strijden in Oostzaan

Saturday 19 November 2016

Wedstrijdverslagen - Dames 4

Afbeelding Forza Dames 4 - Strijden in Oostzaan Zaterdagavond 18 uur. De meiden van fysio Amersfoort hebben zin om te knallen. Een heerlijke tijd voor een spannende wedstrijd tegen Compaen. We staan gelijk qua puntenaantal, dus we moeten deze binnen slepen! Onze vaste coach en trainer Bas is helaas niet mee, maar Dennis is er klaar voor!

De wedstrijd begint moeizaam. Net als elke eerste set van alle wedstrijden. Dorien rent het hele veld door om de ballen te redden, maar door mooie aanvallen en blokken van Emma komt het enthousiasme in het veld terug. Het wordt een nek aan nek race richting de 20. Zal de vloek van het constant verliezen van de eerste set nu eindelijk verbroken worden..?? HELAAS! We redden het net niet: 22-25.
Op naar de volgende set!

Puntje voor puntje gaan we gelijk op naar de 10. Ondanks een geweldige rechtdoor aanval van Lysa komen we er niet. We raken steeds verder achter. Na een service serie van Lisa komen we weer dichterbij. We knokken voor elk punt en hebben er een linkshandige speler bij: Lysa. Het vechten wordt beloond: WINST! 25-23

De derde set gaat weer gelijk op. Marjolein hakt een mooie set up van Isa er lekker in. We staan achter, maar blijven er voor gaan en laten ze niet te ver uit lopen. Heerlijke bal van Britt ketst via het hoofd van de tegenstander uit. Britt laat haar lieve kant zien en troost het slachtoffer. Op voorsprong komen lukt nog niet echt. Lisa gooit een prikballetje in het hart van 6 en we zijn weer aan service. Helaas van korte duur. Het schermen staat ons in de weg en Dennis krijgt een waarschuwing van de scheids. We staan 14-21 en vechten terug naar 22-21. Helaas maken we het niet af. 27-29 verlies.

De vierde set, maar niet de laatste! Dit is de instelling van deze set. Sterk begin, maar de tegenstander haalt alle ballen van de vloer. Mooie aanvallen van Marjolein, killerblock van Emma en een prikbal van Judith en Michelle brengen ons op voorsprong. Iedereen gaat voor elke bal en er volgt zelfs een gezamenlijke set up van Isa en Lysa. Lysa heeft gestreden voor haar leven, maar haar knie werkt niet mee en Danique neemt het van haar over. Spannende punten en we slepen de set binnen! 22-25

De vijfde set gaan we winnen voor Lysa! We zijn moe, maar scoren punt na punt. Het water is op, maar Michelle wilt water!!! Dennis zegt: 'We gaan door op karakter. Met droge bek door!' En ja hoor.. Daar gaan we! Het enthousiasme zit er in. Killerblock en service ace van Emma, lekker puntje en zoals Bas zou zeggen: HAKKUHHH!!

Gewonnen met 15-9. TOPPERTJES!