Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Limes MA1 - Forza MA1 12-11-2016

maandag 14 november 2016

Wedstrijdverslagen - Meisjes A1

Deze zaterdag vertrok ons team naar Utrecht, om daar aan het eind van de middag een wedstrijd te spelen tegen de nummer 1; Limes.
Hier hadden we thuis al een keer dik tegen verloren, dus er was een stukje onzekerheid, maar toch gingen we erheen met volle moed. Het team miste een spelverdeler; Ilse en een dia; Isabel, dus we zouden extra ons best moeten gaan doen. Ook was onze coach Joep er jammer genoeg niet bij, gelukkig kon de vader van Daphne voor aanmoediging komen!
 
De eerste set was best een goeie start. De tegenstanders waren zeker goed, maar wij hadden soms een paar ballen waarvan we niet verwachtte dat ze punten zouden maken! Er was wel de hele set lang een verschil van ongeveer 8 punten en daardoor verloren we deze uiteindelijk.
 
Toen we begonnen met de tweede set wisten we al een beetje hoe ze ook alweer speelden, dus waren we meer klaar voor moeilijke ballen. En tot onze verbazing stonden we meteen een paar punten voor. We merkten dat zij best vaak ballen uit sloegen of serveerden en daar konden wij mooi gebruik van maken. We gingen voor elke bal en zochten vooral de hoeken op, maar de tegenpartij kwam na een time-out heel sterk terug. Wij maakten daarna te veel eigen fouten en lieten sommige ballen onnodig gaan, waardoor zij wonnen. Toch hadden we na deze set zeker vertrouwen op gelijk spel.
 
In de derde set ging er een hoop mis. Vanaf het begin al werden er veel fouten gemaakt. Veel harde ballen van de tegenstander konden we niet van de grond krijgen, of wij sloegen bijvoorbeeld zelf in het net. Dit bleef de hele set zo en daardoor verloren we met grote achterstand. 
 
"Nu moeten we gewoon één setje binnenslepen", dat was de motivatie voor de vierde set. En hoe dan ook, deze begonnen we ook weer heel goed. Het verliep eigenlijk net zo als het begin van set twee. Maar Limes voelde natuurlijk de druk dat ze NIET van de laatsten wilden verliezen en zij zetten daarom alles op alles om punten te maken. Op de één of andere manier kunnen wij grote voorsprongen nooit lang volhouden, want door de druk van de tegenpartij werden we toch weer ingehaald. Dus óók de vierde set glipte tussen onze vingers door. 
Toch ben ik heel trots op het team, want je hebt verliezen en verliezen, en dit verlies voelde toch zeker niet als weg gegeven setjes. We hebben alles uit de kast gehaald en ik denk zeker dat we hier dingen van geleerd hebben. 
 
Emma

Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT