Nieuws / Socovo MC2 - Forza MC5

Saturday 5 November 2016

Wedstrijdverslagen - Meisjes C5

Afbeelding Socovo MC2 - Forza MC5

Bij aankomst lijkt de Banninghal verlaten, maar om 12.30 uur is alles toch opgebouwd en klaar voor de wedstrijd van de MC5 meiden tegen Sovoco MC2.

Op papier lijkt winst hier mogelijk. Sovoco staat vier plaatsen lager op de ranglijst. Na een moeizame start, gaat de stand lange tijd redelijk gelijk op met steeds net een puntje achterstand voor de MC5 meiden. Eva speelt goed bij het net en weet de ballen goed te plaatsen. De strijdlust zit er alleen nog niet goed in en de wedstrijd verloopt moeizaam. Met een mooie smash van Noa haalt MC5 de service eindelijk weer naar zich toe en wordt het 21-20, nog 5 punten te gaan! Helaas helpen mooie acties van Estelle en Lieke bij het net niet en gaat de set met 25-21 naar Sovoco.

De 2e set begint goed. We staan al snel met 9-1 voor. Roos en Lieke staan goed te serveren. Daarna haalt Sovoco de bal terug en begint de opvang van de service minder te lopen en lopen de meiden van Sovoco in naar 9-5. En dan is het opeens 10-10! De wedstrijd blijft spannend, maar Socovo heeft de service beter onder controle en loopt weer uit. De service aan onze kant hapert af en toe, wat de meiden tot nu toe nog niet eerder hadden. Een sterk blok van Annemeike brengt de service gelukkig weer terug naar Forza. Er wordt hard gewerkt door de meiden maar de slimme balletjes aan het net van Sovoco zorgen ervoor dat Forza ook de 2e set verliest.

In de 3e set lijken de meiden hun vechtlust terug te hebben gevonden en lopen ze snel uit naar een voorsprong van 18-9. Maar de meiden van Sovoco gaan voor de winst en werken hard om de service terug te halen. Dat lukt ze uiteindelijk en Sovoco loopt door goede servicebeurten steeds verder in en staan ineens weer voor. Hoe kan dit? Een wissel door coach Frank en een protest over een uitbal die in wordt gegeven door de scheidsrechter helpen ook niet. De servicebeurt wordt wel over gespeeld maar door de zenuwen lukt het niet een punt te maken. Met 2 punten verschil is de wedstrijd verloren.

Kunnen de meiden de eer nog redden en de laatste set naar zich toehalen? De teams zijn weer aan elkaar gewaagd en maken er een leuke wedstrijd van om naar te kijken. Er zijn goede servicebeurten zoals van Lotte die de hele wedstrijd al lekker rustig staat te serveren. Ook lijken de meiden het spel bij het net beter te spelen, zoals een mooie tikje van Lieke dat voor een punt zorgt. Bij Sovoco lijkt de vermoeidheid toe te slaan en MC 5 kan de voorsprong pakken en loopt uit naar 16-9. Maar niets is zeker vandaag hebben we gezien in de eerste drie sets, zou het deze set wel lukken? De service lijkt nu beter onder controle en Annemeike en Estelle serveren ballen waar de tegenstander geen antwoord op heeft. Voor de laatste set wordt hard gewerkt en het lukt de meiden om de set uiteindelijk met 25-19 te winnen. Er had zeker meer in gezeten vandaag in Soesterberg, maar het lukte de MC5 meiden niet om het beste uit zichzelf te halen. Op naar de volgende wedstrijd met nieuwe kansen!