Nieuws / Wedstrijdverslag Forza Dames 1

Monday 7 November 2016

Wedstrijdverslagen - Dames 1

Afbeelding Wedstrijdverslag Forza Dames 1
De wedstrijd die de ommekeer had moeten zijn, werd de wedstrijd van de harde waarheid. Tegen de nummer 9 uit de competitie, Zaanstad, kon ons eerste vrouwenteam opnieuw geen potten breken. Daarmee komen de vrouwen nu vaster op de laatste plaats te staan.
Dames 1 wist in de eerste set al gelijk op een flinke achterstand te komen door de vele voetfouten. Hoewel er geen overduidelijk krachtsverschil was liep de ploeg uit Zaanstad stap voor stap weg en ging de eerste set met 25-16 naar Zaanstad.
Forza begon sterk aan de tweede set. Het leek er even op dat de wedstrijd hierdoor een andere wending zou krijgen. De vrouwen namen in de set enkele punten voorsprong, maar door persoonlijke fouten kon de tegenstander toch weer langszij komen. Met de 25-22 einstand in de tweede set werd dames 1 opnieuw met de neus op de feiten gedrukt; onvoldoende servicedruk, matige blokkering en passing waren debet aan het setverlies.
In de derde set wist Forza lang op gelijke hoogte te blijven, maar door wisselvallig spel slaagde Joanne er ook niet meer in om haar aanvallers te bereiken en zo stevende het team ook op verlies af in de derde set: 25-20.
Nog een keer verzamelde onze Forza-vrouwen alle krachten en probeerden ze met volle kracht de weerstand van Zaanstad te doorbreken. De aanvallers schoten echter tekort, de blokkering bleef zwak en de passing was zo nu en dan te slordig, waardoor ook de laatste set verloren ging (25-19).
Met dit resultaat blijft dames 1 laatste in de tweede divisie C met 1 punt achterstand op Compaen. Marco Veenhuizen had na afloop wel een verklaring voor het teleurtstellende optreden van zijn team: “De meiden spelen vol inzet, maar het ontbreekt aan enthousiasme, vertrouwen en onbevangenheid, ze voelen steeds de druk om te presteren. Maar we spelen met een nieuwe spelverdeler èn blessures spelen ons tot nu toe ook steeds parten. Aangezien we niets te verliezen hebben kunnen we onbevangen spelen, en dat zal ik ze de komende week nog eens duidelijk maken.”
Aanstaande zaterdag speelt de ploeg thuis om daar tegen Compaen aan te treden. Een belangrijke wedstrijd om van die laatste plaats af te komen.