Nieuws / Wedstrijdverslag Heren 1 - Thuis tegen Madjoe Heren 1

Thursday 3 November 2016

Wedstrijdverslagen - Heren 1

Er was eens een bij elkaar geraapt zooitje volleyballers wat men Forza heren 1 noemde. Maar dat was vóór onze wedstrijd tegen het altijd stugge Madjoe.

Van te voren werd er meer dan eens uitgesproken dat een paar punten misschien wel handig zouden zijn. Om te voorkomen dat de Nieuwland hal haar naam als onneembare vesting kwijt zou zijn, moest er natuurlijk wel eens gewonnen worden. Daar leek de wedstrijd tegen Madjoe dan ook een uitgesproken kans voor te zijn. Hongerige Hans (hongerig naar punten natuurlijk) wilde daarom dat we onze lijn van vrijuit en voluit spelen door zouden zetten. Dat was ons plan en daar trokken we mee ten strijde. Blijkbaar was het plan deze keer goed uitgekozen, want de basis met Kars, Jesse, Pim, Thijmen, Jesper, Martijn en Bas als libero ging fantastisch van start. Met de juist stevige service druk en een muur van een blokkering werd het verschil snel gemaakt. Het was een set waarin de spanning om te snijden was. Wij, vanaf moment één scherp. Zij gunden ons niets en wilde per se net als onze vorige tegenstanders met 5 punten naar huis. Tegen het einde aan werd de spanning groter en groter, met fouten aan de kant van alle drie de partijen (de scheids deed hier ook lekker aan mee). Maar voor het eerst in 5 wedstrijden wist Forza aan het langste eind te trekken.

Na de setwinst moesten we duidelijk even schakelen, we liepen gelijk achter de feiten aan. In ons hoofd hadden we al een top wedstrijd gespeeld, maar de setstand liet even wat anders zien. Na de time-out van de nog steeds hongerige Hans stonden we weer met beide benen op grond. Niet alleen met twee benen op de grond maar ook 1-9 achter. We zijn sets wel eens beter begonnen. Maar wat boeide het ons. De vloek was weg, we hadden één set, we waren terug, wedstrijd 5 was DE wedstrijd. Hongerige Hans moest even overbrengen dat er meer dan één set in een wedstrijd zit. Dus wij weer dat veld in en lekker ballen. Dat gebeurde ook, maar we liepen toch achter de feiten van de start aan. Nadat we even hadden getest wat onze scheids goed vond en wat niet, konden we door. Helaas kwamen we er deze set niet met het nodige gooi en smijt werk doorheen. Dus was Madjoe nu even de gevierde.

De derde set stonden we weer te trappelen en toch met beide benen op de grond (hoe kan dat nou?). Wij mochten weer naar ons geweldige publiek kijken en Madjoe was nog lekker fel en over de zeik. Helaas was Madjoe er nu wel van bewust dat ze niet door onze blokmuur op het midden heen konden. Dat was uiteraard door de wonderbaarlijke diensten, geleverd door J&J Blokking B.V. (Jesper en Jesse). In set drie was Rumoerige Roeland aan de beurt om deze muur in stand te houden. Madjoe zocht dus de rally op door langs het blok te slaan, waardoor onze kansen op de buitenkant lagen. Door het verdedigende werk van The Flying Thijmen en onze eigen Altijd Liggende libero, konden Machtige Martijn en Knappe Captain aanvallend los. Op deze wijze hebben we echt als team de derde set binnengesleept.

Hoestend, proestend, zwetend, werkend en net niet bloedend begonnen we aan set 4. Hierin speelde Razende Ruben en Juichende Jouke ook een belangrijke rol. Maar Madjoe, eigenwijzer en beter spelend dan ooit, wilde niet toegeven. De hal was te klein voor de spanning, maar we moesten door. Ik heb deze set daadwerkelijk geen idee meer wat er gebeurde, want spelen was al genoeg op zich. Wat ik nog wel weet is dat Madjoe deze set solide en vastberaden overkwam. Nadat zij hun emotionele nummer 7 op de bank hadden gelaten kon onze nummer 7 los. Maar het mocht niet baten, omdat Madjoe deze set te sterk was.

De 5e set was zoals altijd: emotioneel, keihard en voor Forza. Want Heren 1 van Forza is niet meer een bij elkaar geraapt zooitje volleyballers. Het zijn verdedigers van de Nieuwland hal. Wij verliezen thuis geen 5e set…..

Verder is er één iemand niet genoemd in het verslag maar die verdiend deze week wel wat extra aandacht. Onze Kanjer Kars krijgt deze week een APK aan zijn hand want zijn pinkje gaat onder het mes. Dus na deze denderende wedstrijd zal Kanjer Kars nog even niet in de zaal staan, maar hoogstwaarschijnlijk aan de bar zitten. Beterschap en proost tot volleyballend volgend jaar Kars.

Na deze eerste winstpartij zijn wij vastberaden om meer punten te pakken.
De volgende mogelijkheid hiervoor is aanstaande zaterdag om 20.00 uur tegen Compaen in Oostzaan.
Ga er maar aan staan.
Op voorhand denkt u wellicht: Dat is toch de koploper? Die kunnen ze echt niet aan?
Dan wil ik u verzoeken om lekker met ons mee te gaan.