Nieuws / Spannende wedstrijd tussen MC5 en MC4

Saturday 29 October 2016

Wedstrijdverslagen - Meisjes C5

Afbeelding Spannende wedstrijd tussen MC5 en MC4

Van onze verslaggeefster ter plaatse...

Op 29 oktober stond Forza MC5, nummer 2 in de poule, in het veld tegen Forza MC4, nummer 1 van de poule. Met Lotte als reserve en Noa als aanvoerder leken de MC5-meiden het toch wel spannend te vinden om tegen hun clubgenoten aan te treden. Deze hadden alle wedstrijden gewonnen met in totaal maar 1 set verloren. Deze spanning vertaalde zich in de 1e set in direct een 1-7 achterstand. Maar onze meiden hebben in de afgelopen weken al vaker op achterstand gestaan, en laten zich daar dan niet door afleiden. Ook nu lieten zij zich niet kennen en werd de strijd gelijkwaardiger. Puntje aan de ene kant, puntje aan de andere kant. Soms door persoonlijke fouten, maar ook steeds meer door leuke rally's en slim gespeelde balletjes. Helaas gaf MC4 de voorsprong van het begin van de set niet uit handen, en bouwde deze in de eindfase zelfs nog iets uit: 15-25.

In de 2e set waren de teams nog meer aan elkaar gewaagd. Geruime tijd ging het gelijk op. Bij 5-5 liep MC5 zelfs uit naar 9-5. MC4 kwam weer goed terug en vervolgens ging het weer gelijk op tot 18-18. Als ouders vinden wij het superleuk om te zien hoe enthousiast er gecoacht wordt én hoe de meiden dit prima oppakken. Zo wordt het spel bij het net bv steeds actiever. Hier worden dan mooie punten mee gemaakt. Helaas liep MC4 toch uit naar 20-23. Door een netservice en een goed geplaatste bal kwam MC5 nog terug tot 22-23. De gemiddeld langere ervaring van MC4 in de C-jeugd gaf vervolgens de doorslag en de eindstand van deze spannende, maar vooral zeer kijkwaardige set, werd 22-25.

In de 3e set waren de teams wederom aan elkaar gewaagd. Aan beide kanten veelal goede services en een goede verwerking van de bal. Hierdoor veel rally's, die helaas voor MC5 vaak in het voordeel van MC4 beslist werden. Deze laatste wist uit te lopen naar 13-21. Maar een sterk punt van MC5 is dat de meiden door blijven gaan. Puntje voor puntje werd deze grote achterstand toch nog teruggebracht naar 21-23! Maar net als in de 2e waren de laatste punten in deze set voor MC4. Eindstand 3e set: 21-25.

Ook in de 4e set ging het weer lange tijd gelijk op. Dan stond MC4 voor, en dan weer MC5. Bij de stand van 17-18 in het voordeel van MC4 ging de energie bij de meiden van MC5 als een nachtkaars uit. Het was ook een zeer intensieve wedstrijd wat deze meiden nog niet eerder hadden meegemaakt. De eindstand van de 4e set werd daarmee 17-25.

Ondanks het verlies met 4-0 complimenten voor MC5. Getuige de setstanden zijn zij de ploeg die MC4 tot nu toe in deze competitie het meeste tegenstand hebben gegeven. Er waren veel rally's, goede services, slim gespeelde balletjes en activiteit bij het net. Terecht dat deze ploeg halverwege de competitie de 2e plek in beslag neemt. Als het spelniveau van deze wedstrijd zich in de komende wedstrijden verder ontwikkeld, is er een zeer grote kans dat deze 2e plaats gehandhaafd kan blijven.