Nieuws / Hoppaaa! En nee, het is geen spelfout:2-3! [bron FB Dames 1]

Wednesday 19 October 2016

Wedstrijdverslagen - Dames 1

Afbeelding Hoppaaa! En nee, het is geen spelfout:2-3! [bron FB Dames 1] Op 15 oktober speelde Forza Dames 1 in de altijd gezellige Amstelcampus tegen de tweede club van de hoofdstad: US.
Aangezien dames 1 de traditie heeft verheven om maximaal 1 keer per 4 weken een goede wedstrijd te spelen, wisten we al van tevoren dat het een goede wedstrijd zou worden. De weken ervoor waren we immers 3x naar huis gestuurd met nul studiepunten en een negatief studieadvies.

In de week voorafgaand aan de wedstrijd krijgen we ook steeds meer blessures in het team. We beginnen blijkbaar wat slijtage te vertonen. Tijdens de vorige wedstrijd krijgt ook onze midden Dian, een enkelblessure, het ziet er niet goed uit. Omdat het nu toch wel heel erg krap wordt besluiten we om uit een ander team een paar mid-speelsters te vragen, het worden Marit en Marsha. Ook Sanne hebben we bereid gevonden om deze wedstrijd mee te spelen. We zitten dus wat betreft de spelers weer safe. In de week voor de wedstrijd blijkt dat Amber na haar bezoek aan de fysio toch ook wel weer een paar setjes mee kan spelen. Spelers genoeg dus.

Set 1: Ozlem, Debby, Dieke, Leonie, Sua, Marsha en Rebecca mochten het strijdtoneel betreden. De eerste set bleek ook gelijk het hoogtepunt van de wedstrijd te zijn. En cruciaal voor wie deze ‘El Clasico’ op zijn naam ging schrijven. De scheidsrechter maakte soms een weifelende indruk, door beslissingen op verzoek van ontevreden spelers terug te draaien naar een dubbelfout en spelverdeler/diagonaal Debby stond regelmatig onderaan de bok om verhaal te halen. Het werd een gevecht om elk punt met een zenuwslopende slotfase. Het werd een wedstrijdje ‘wie houdt zijn hoofd koel als het er om draait’. Deze set was zo verschrikkelijk spannend, dat wil je niet weten. Het werd achtereenvolgens 15-15 16-16, 17-17, 18-18, 19-19, totdat het genoeg was en US met een hoop krachtsinspanning met 25-19 de psychologische strijd won.

Set 2: De rookwolken van de eerste set waren net opgetrokken en de strijd barstte in de tweede set even hard los. De twijfelachtige beslissingen van het arbitrale duo begonnen zorgwekkend te worden dus Debby ging af en toe nog maar eens even langs om te checken of alles goed was met de scheidsrechter. Na enig beraad kon er weer verder gespeeld worden en gingen beide teams nek aan nek naar de eindstreep. Door het filmpje dat US op Facebook had geplaatst wisten de vrouwen van Hoogland feilloos de libero uit te zoeken in de service en stapelden zij zo punt na punt op. Met zeer belangrijke passes van Rebecca en een goed scorend buiten en lekker trekkend midden werd de setstand bepaald op 25-17 voor Forza. 1-1.

Set 3: De Amstelcampus stroomde voller en voller. Mede doordat de Nevobo zo’n verschrikkelijke fan is van US dames 3 en om die reden de wedstrijden zo laat mogelijk heeft ingepland dat iedereen wel móét blijven kijken. Het publiek werd rumoerig, grimmig en hoongelach en spreekkoren waren niet van de lucht. Er werd gegrossierd in fouten aan de kant van Forza, maar er werd op zijn tijd ook magistraal verdedigd. Na een aantal dubieuze beslissingen van de Scheidsrechter stond het dan toch echt 20-20. Na een dubbelwissel aan de kant van US werd een eerder opgelopen achterstand weer rechtgebreid en kon US met een voorsprong aan het 23e punt beginnen. Ondertussen ging Debby maar weer eens naar de scheidsrechter om verhaal te halen en kreeg Marco weer eens een kaart. Rood dit keer. Die hadden we nog niet eerder gezien. De vergaderingen tussen de twee duurden ondertussen langer dan de gemiddelde onderhandelingen voor noodhulp aan Griekenland en toen iedereen echt weer helemaal koud was konden we de set afmaken. 23-25 voor Forza.

Set 4: Geen commentaar

Set 5: Deze set zal herinnerd worden als “De set dat Dieke bijna overleed aan overbelasting van de rechterarm.” Service na service werd eruit gepompt en US kon geen vuist meer maken. Amber heeft haar persoonlijk record blokkeren verbroken (nu op: 3) en na 6 punten waren de Amsterdammers bijna door hun wissels heen. Sua bewees zich als uitstekende, scorende pipe-aanvaller, bracht de stand op 14-8 en speelde een puike set. Waarom deze vrouw aan de kant wordt gehouden is ons een raadsel. Dieke kon na deze servicebeurt meteen aan het zuurstof en is tot op heden nog niet bijgekomen van deze monsterinspanning. We dreigden nog even door onze hoeven te zakken, maar herpakten ons net op tijd. Even later stond de eindstand op het bord: 15-12 en 3-2 voor Forza.

Dan de scheids. De vaste lezers van onze wedstrijdverslagen weten dat wij eigenlijk nooit ontevreden zijn over onze scheidsrechter, maar deze keer toch een paar ‘kleine’ kritiekpunten: - Een punt is pas gespeeld als de bal op de grond is.