Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Forza JC2 Wint!

woensdag 26 oktober 2016

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Afbeelding Forza JC2 Wint!

De jongens van Forza Hoogland JC2 gingen vol goede moed naar Limes in Utrecht. Na het inspelen stapten Thijs, Daan, Frank, Nathan, Lars en Jarno in volledige concentratie het veld in en Jasper begint gelijk met het aanmoedigen aan de kant.

Door 3 goede services en een slimme bal kwamen ze op 4-0 voorsprong en nam de coach van Limes al een time-out. Ze speelden de bal goed achterin waardoor Limes de bal niet meer terug kreeg. Door weer 3 goede services van Frank liepen we steeds meer uit. Op 17-10 nam de coach van Limes weer een time-out. Maar dat maakte Forza niks uit want ze gingen gewoon zo door. De ace van Lars maakte het 20-11. Nog 5 te gaan betekent dat. Het hart van zes lag bij Limes altijd open en daar profiteerde Forza goed van. Door een slimme bal van Jarno achterin het veld was het 24-13 voor Forza. Nog 1! De tegenstander liet de bal vallen en het was 25-14!!
1-0 voor Forza in sets.


Daar gaan we weer. De tweede set. Daan maakt een hele mooie ace en het staat 2-2. Maar daar bleef het niet bij want hij maakt nog een ace! 3-2 voor Forza. Natuurlijk maakt niet alleen Forza mooie punten maar ook Limes waardoor het weer gelijk staat 3-3. Bij de tegenstander ligt het midden van het veld helemaal open, ook wel het 
 hart van zes genoemd. Daar profiteert Jasper van en legt de bal daar mooi neer, 4-3. Jasper is nog niet klaar met het maken van punten want hij blokt ook nog een bal af, 5-3 voor Forza. Na een lange rally met mooi spel van Forza door goed in drieën te spelen winnen ze de rally en staat het 6-4. Forza en Limes spelen allebei rommelig en het staat weer gelijk 12-12. Daan heeft ook een gat ontdekt bij de tegenstander en speelt de bal ver achterin, precies op de lijn, 14-12.
De coach van Limes neemt een time-out. Maar dat maakt Forza niks uit want na de time-out gaan ze gewoon weer verder waar ze mee bezig waren. Forza speelt namelijk heel netjes waardoor de voorsprong nog groter wordt, 18-12. Frank is weer aan service. Hij heeft de vorige set al veel punten binnengehaald en ook nu weer. Hij brengt Forza naar de 20.
De coach van Limes vraagt weer een time-out aan. Na de time-out blokt Jarno de bal mooi af, 21-12. Nog 4 te gaan. Dit wordt luid door het veld geroepen. Forza speelt een beetje rommelig en Limes krijgt weer een paar punten, 21-15. Maar Forza geeft niet op. Ze pakken het weer op en gaan er weer voor. Het wordt 24-17. Jarno serveert een hele mooie bal waar de tegenstander geen antwoord op heeft. 25-17.
2-0 in sets voor Forza. Het ziet er goed uit.

De derde set. De beruchte set. En ja, het ging ook niet zo lekker. In het begin maakt Forza mooie punten, het staat 3-3. Maar Forza gaat rommelen en Limes haalt de punten binnen. De coach van Forza neemt bij 9-4 een time-out. Na de time-out lukt het Forza niet om weer de voorsprong te pakken, 14-4. Door een paar goede woorden van de coach en een mooie serve van Lars komt Forza langzaam weer dichterbij. Het staat 14-8. Maar ja, het blijft de beruchte derde set. Het lijkt wel alsof Forza het zelf ook weet want ze spelen erg rommelig en Limes heeft een enorme voorsprong van 7 punten. Door een netfout bij Limes en een mazzelbal komt Forza op 11 en staat Limes op 18. Bij Limes spelen ze rommelig en Forza pakt de punten die ze kunnen pakken, 19-14. Jasper staat weer aan het net en speelt net zoals in de tweede set een goede bal in het hart van zes. Nathan serveert goed en Daan maakt een punt met een goede aanval. Forza heeft de punten gepakt die ze konden pakken want door een slimme bal van Limes winnen zij de set met 25-17.
2-1 voor Forza.

In de vierde set lijkt het precies hetzelfde gegaan als in de derde set. Forza komt met 9-2 achter te staan en de coach neemt een time-out. Het blijft rommelig aan de kant van Forza en Limes neemt de leiding met 10-5. Daan is aan service en maakt een mooi punt, Jarno heeft een mooie aanval en is daarna aan service. Hij serveert een ace en het is 17-11 voor Limes. Twee slimme ballen van Thijs en Jasper en een ace van frank zorgt ervoor dat Forza op 15 komt en Limes op 20. De passes bij Forza liggen dicht op het net en er wordt dus veel afgefloten voor netfout. Het is 23-15. Limes hoeft er nog maar 2. Forza speelt goed en komt weer dichterbij. Het is 24-19. Limes scoort en iedereen loopt naar de kant maar de scheidsrechter fluit voor dubbelfout omdat er een bal in het veld was. De jongens van Forza gaan juichend het veld in want ze weten dat ze nog kunnen winnen. Door een aanval van Jarno staat het 24-24. Het wordt 25-25. En bij 26-25 is Thijs aan service. Hij neemt zijn tijd en zijn rust. En ja hoor, een hele mooie service waar Limes geen antwoord op heeft.
Forza heeft gewonnen met 3-1.


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
TikTok


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT