Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Forza MC5 - Afas-Leos MC1

zaterdag 22 oktober 2016

Wedstrijdverslagen - Meisjes C5

Afbeelding Forza MC5 - Afas-Leos MC1 Forza MC5 had een goede seizoenstart met 2 keer gelijk en 1 keer 4-0 winst. Na een weekje rust was de vraag of het de meiden, allemaal 1e jaars C, zou lukken om hun ongeslagen status te handhaven.

De start was veelbelovend, na een foutieve service van Afas gevolgd door een goede servicebeurt van Lieke stond het al direct 4-0. Het lukte Afas om de service weer terug te krijgen, het volgende punt was weer voor Forza door een goed blok van Annemeike, 5-1. De meiden liepen nog uit naar 7-1, maar toen stagneerde het spel en kon keer op keer de bal niet goed verwerkt worden, en Afas nam de leiding met 8-9.

Onze meiden waren niet onder de indruk en via goede servicebeurten van Annemeike, Estelle en Eva, waarbij ook nog goed werd samengespeeld als de bal weer terug kwam, stond het al snel weer 16-10 voor Forza. Deze voorsprong werd verder niet meer uit handen gegeven en zelfs nog verder uitgebouwd. Met een mooie opvang van Roos werd het 24-14 en mocht Annemeike gaan serveren voor de set. Er volgde een mooie rally waarbij uiteindelijk het punt door Forza veroverd werd. Eindstand 1e set: 25-14.

De 2e set werd zeer wisselvallig begonnen, Afas liep uit naar 4-11. Dit lieten de meiden niet zomaar gebeuren en met een combinatie van goede services en slimme balletjes werd punt voor punt de achterstand omgezet in een voorsprong van 13-12. Dit werd niet meer uit handen gegeven, met opnieuw goede services gecombineerd met goed samenspel werd het 22-16. Met vervolgens 3 punten op Eva's service werd het 25-16 en wist het team dat het de ongeslagen status zou houden.

Maar de wedstrijd was natuurlijk nog niet afgelopen, en er waren nog steeds 2 setpunten te behalen. De 3e set was bij de afgelopen wedstrijden veelal toch wel lastig, de meiden worden wat moe, de concentratie stort in. Dit leek nu ook te gebeuren, want Afas pakte de voorsprong en gaf die in 1e instantie niet uit handen: 4-14, een achterstand van maar liefst 10 punten. Vervolgens ging het punt om punt, 8-18 voor Afas. Zou dit nog gaan lukken? Met leuke, slim gespeelde balletjes, actief zijn bij het net en goede, strakke services van Noa en Lotte lukte het om weer terug te komen tot 17-18. Pffff, meiden, jullie maken het wel spannend. Toen was het nl weer de beurt aan Afas en stond het 17-22. Hoewel de punten bij de tegenstander kwamen, was wel de spirit en teamgeest steeds beter te herkennen. Dit vertaalde zich de daaropvolgende rally's in punten voor Forza: 21-23. Sterke services van Estelle brachten ons op 23-23. Helaas was het volgende punt voor Afas: 23-24. Met een mooi geplaatste bal achterover van Lieke werd het weer gelijk. Wederom mocht Eva het met haar service gaan proberen uit te maken. Eerste service: yes, punt voor Forza. Team en coach hadden dit nog niet meegemaakt, en dachten dat zij de set al gewonnen hadden. Nee, 2 punten verschil moeten er zijn. Met een superservice maakte Eva gewoon dit punt: 26-24!

In de laatste set deed Afas nog wat zij konden, maar tegen de goede services in combinatie met steeds beter samenspel waren zij niet opgewassen: 25-9. Opnieuw dus een 4-0 overwinning voor dit team. In de poule staan 2 teams van Forza nu ongeslagen bovenaan. Volgende week aan beide teams de opdracht om deze status te handhaven, maar bovenal om er een leuke wedstrijd van te maken!

Jolanda Lam-de Vries

Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT