Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Heren 1 - De kraker in het altijd spannende Edam

maandag 17 oktober 2016

Wedstrijdverslagen - Heren 1

Het laatste wedstrijdverslag van Heren 1 dateert alweer van 30 april, na de P/D wedstrijd aan het eind van vorig seizoen. Hoog tijd voor een kijkje in dít seizoen!

We hebben net als afgelopen jaren eigenlijk weer een compleet nieuw team bij elkaar gevonden. Daarbij kon nieuwe trainer/coach Hans Benschop uiteraard niet om de sterke, vaste en altijd trouwe Machtige Martijn heen die al een eeuw in het eerste speelt. Verder zijn Kars en Jesse overgebleven van de selectie van vorig jaar en de rest van het team is vooral aangevuld vanuit het tweede van vorig seizoen. Op onze nieuwe midden aanwinst Roeland na, die over is gekomen van Blauw-wit (geen idee wat dat is overigens, een dartvereniging ofzo?).

De selectie is dus weer flink op de schop genomen door de nieuwe trainer en daarom even een kort overzicht. Voor als u het allemaal niet meer bij kunt houden:

Spelverdeling: Kars, Jouke
Passer/lopers: Martijn, Thijmen/Pim
Diagonaal: Pim/Thijmen
Midden: Jesper, Roeland, Jesse
Libero: Bas

Nu u weer een beetje bij bent, kunnen we verder met de zinderende en enerverende wedstrijd in het pittoreske Edam.

15 oktober. Na een niet al te beste seizoensstart, mochten wij deze dag in de auto stappen naar Edam. De reis was al een hele beleving op zich, omdat je daar blijkbaar met een tractor gewoon 20km/u mag rijden op een 80 weg. Eenmaal aangekomen in de sporthal konden wij aantreden tegen het altijd plezante Move.

Dat ging al een speer. Beter zijn we dit seizoen nog niet van start gegaan. Gelijk 3 punten pakken, er één inleveren en weer enkele punten pakken. Move leek van slag en wij waren in onze nopjes. De coach van Mover greep bij 1-6 al naar een time-out en wij waren even tevreden. We leverden veel servicedruk af en de libero van Move begon zeker niet voortvarend. Na die time-out leek het niet direct beter te gaan bij Move tot op het punt dat wij 10-2 voor stonden. Op dat moment begon Move zich te beteren en begonnen terug te volleyballen. Ondanks dat Hans herhaaldelijk benoemde dat wij voluit en ontspannen moesten spelen, ging bij ons even een beetje de rem erop. Dit resulteerde erin dat Move rustig en goed serverend terug wist te komen tot 15-15. Mager en onvolwassen gespeeld van Forza. Vanaf 15-15 ging het spel weer gelijk op totdat we bij 22-22 weer gelijk stonden. Iedereen begreep dat het nu pas begon. Helaas zaten wij niet in een winning flow en kwam bij Move net een opleving. Dit zorgde ervoor dat wij een stap terug deden en zij één vooruit. De eerste set ging verloren met een stand van 25-22 op het bord.

Dat we de vorige set waren weggezet was duidelijk te zien in het begin van het tweede bedrijf. Een beetje neerbuigend begonnen we de tweede set terwijl dit volkomen onnodig was. Nieuwe set, nieuwe kansen was nog niet bij iedereen doorgedrongen. daardoor liepen we in de start van de tweede set contant achter de feiten aan. Met setstanden van 6-12; 11-14 en 17-20 zijn we de hele 2e set niet meer aangehaakt. Uiteindelijk hebben we constant heel mooi 3 punten achter gelopen en waarschijnlijk weet u dat dat niet genoeg is. Er werd wederom 25-22 op het bord genoteerd.

In set drie is Hans begonnen met de eerste wissels in de set basis te zetten. Jesper werd voor Roeland gewisseld en Kars voor Jouke. Deze set begonnen beide partijen lekker voortvarend en voluit spelend, waarbij de punten met de start aan beide teams werden verdeeld. Maar vanaf 12-12 wist Jouke een top service serie neer te zetten en bracht ons op een voorsprong van 12-18. Helaas wist de tegenstander hem dit de serie erop precies na te doen en scoorde zij ook 6 punten, waardoor we weer op gelijke voet stonden. Nadat het er boven de 20 weer om gingen draaien wist Move wederom aan het langste eind te trekken en de set binnen te slepen. Uiteraard met een setstand van 25-22 op het bord.

Misschien staat u dan verbaasd te kijken dat het Hooglands team de vierde set weer met 14-20 voor stond. Blijkbaar zit er dus toch voldoende veerkracht in het team. Helaas bleek dit ook de vierde set niet voldoende te zijn. Want toen wij onze beste set speelde bedacht Move dat dan ook maar te doen. Zij knokten zich terug tot 22-22 en misschien raad u het al, zij wisten deze ook te winnen met 25-23.

Erg spijtig en keihard voor de heren uit Hoogland, maar wel de waarheid. Op het laatste moment toch steeds iets te kort komen. Vandaar dat wij ook nog op 0 punten staan en ook hekkensluiter van de 3e divisie zijn op dit moment.

De volgende wedstrijd zal weer in de thuishaven plaatsvinden tegen het vaak wel interessant en degelijk spelende Madjoe (lees Hatjoe) op 29 oktober

To be continued...


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT