Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / [Stad Amersfoort] Valse start volleybalvrouwen Forza

woensdag 28 september 2016

Nieuws - In de media

Afbeelding [Stad Amersfoort] Valse start volleybalvrouwen Forza In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2016-2017 kenden de volleybalvrouwen van Forza Hoogland een valse start. De ploeg verloor kansloos met 0-4 van Leython DC uit Leiderdorp.

Een start die de nieuwe coach van het eerste damesteam van Forza Hoogland, Marco Veenhuizen, zich toch wat anders had voorgesteld. De uit Wijk bij Duurstede afkomstige Veenhuizen was dan ook enigszins teleurgesteld over de verrichtingen van zijn 'meiden': ,,Er zat bij aanvang van de wedstrijd teveel spanning op de ploeg en stapelden geleidelijk aan de persoonlijke fouten zich op. Met daarnaast een zeer matige passing, te weinig servicedruk en tal van problemen binnen de opstelling vormden de aanleiding tot dit collectieve falen. Ondanks het feit dat ik zeker niet tevreden ben over de geleverde 'prestatie', heb ik toch alle vertrouwen in dit team dat mede door blessures nog niet over de een aantal vaste basisspeelsters kon beschikken."

BENEDEN NIVEAU Zoals al gememoreerd door Veenhuizen -die een rijk volleybalverleden kent en de laatste jaren actief was bij Taurus uit Houten waar hij tal van prestatie - en talententeams onder zijn hoede had- was in de eerste set duidelijk de spanning waarneembaar bij de Forza-vrouwen, die zich veel te gemakkelijk de kaas van het brood lieten nemen en zowel aanvallend als verdedigend ver beneden het gewenste en gehoopte niveau bleven. De tegenstander uit Leiderdorp sloeg er daarentegen vrolijk op los, wat 16-25 setwinst betekende.

LICHT HERSTEL In de tweede set was in de aanvangsfase een licht herstel merkbaar bij thuisploeg Forza, die met agressie speelde en zelfs halverwege de set op voorsprong stond. Maar bij 15-17 ging het wederom mis voor de Hooglandse formatie die veel persoonlijke fouten begon te maken en terugzakte naar een bedenkelijk niveau. Leython daarentegen bleef het gas er op houden en won uiteindelijk ook die tweede set met speels gemak (16-25).

Alhoewel Forza Hoogland in het derde bedrijf al snel tegen een 0-2 achterstand aankeek, zag de Veenhuizen formatie eindelijk het licht en sloeg halverwege zelfs een gaatje van vier punten. Maar net als in de set er voor leek de ploeg het beste te hebben gegeven en was het weer Leython dat, weliswaar met enige lucky punten, de eindfase beheerste en met 19-25 ook set drie naar zich toetrok.

STRIJDLUST ​In de afsluitende en laatste vierde set leek het gedaan met de thuisploeg die meer en meer met zichzelf begon te worstelen en het geloof in winst van een set al vroegtijdig had opgegeven. Toch toonde Forza in de slotfase uit het goede hout te zijn gesneden en weigerde zich zonder strijd over te leveren. Maar ondanks die strijdlust kwam Hoogland een paar punten tekort om dat ene (verdiende) setpunt binnen te slepen en bleef steken op 21-25 setverlies. De vrouwen van Forza Hoogland zullen de komende weken alle zeilen bij moeten gaan zetten om dit soort 'zeperds' in de toekomst te voorkomen.


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT