Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC1 06-04-2019 uit tegen vvUtrecht JC1. 4-0 winst.

Saturday 6 April 2019

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Dat was wel schrikken voor coach Willem deze zaterdagmorgen. Zijn team met Frank, Thijs, Lars, Daan A, Jarno, Jasper en Daan M was wel compleet aanwezig voor deze kampioenswedstrijd, maar kwamen echter wel wat gehavend opdagen. Een nog zieke speler met erg weinig lucht, een speler last van schouder, een speler last van zijn rug en ook nog een met enkelprobleem. Gelukkig was de focus wel dat alle pijntjes te dragen zijn als we maar gaan winnen. Ook veel ouders en bekenden wilden dit spektakel natuurlijk weer meemaken en de mannen steunen in deze strijd. Opdracht van coach Willem was duidelijk. Onderschat de tegenstander niet, blijf de druk er op houden, elke rally gewoon willen winnen en genieten van deze wedstrijd.

1e set liet vvUtrecht zien dat ze afgelopen periode sterk ontwikkeld zijn als team en ging verrassend goed van start. Forza moest er alles aan doen om in de set bij te blijven. Set bleef gelijk opgaan tot rond de 20 punten. Goede service beurten van Lars en Jarno maakten het verschil aan het einde van de set. 19 – 25 winst voor Forza.

2e set gaf een gelijk beeld als de 1e set. Ook nu weer regelmatig de stevige service en goede aanval vanuit vvUtrecht. Maar er werden ook hele mooie en lange rally’s gespeeld. Genieten voor de toeschouwers. Ook nu weer bleef het spannend tot de 20 punten. Forza is gewend met deze druk om te gaan en wist de set door gevarieerde spelverdeling van Thijs en gecontroleerde aanval van Daan A met 19 – 25 te winnen.

De belangrijke 3e set liet aanvankelijk niet het gewenste verloop zien. Slordiger in de eerste servicebeurt, maar ook in de opbouw van de aanval gaf vvUtrecht voorsprong. Time out op de achterstand van 16 – 13 was nodig om het team weer scherp te krijgen. Gelukkig wist Jasper soms onmogelijke ballen op het midden toch met een stevige aanval te scoren. Forza trok door goed verdedigen van Daan A en Daan M de set weer naar zich toe. Met de setwinst van 20 – 25 was kampioenschap nog meer in beeld.

Natuurlijk wilden de mannen er voor gaan om ook de 4e set binnen te slepen. Start ging heel voorspoedig met stevige service en elke rally werd winnend afgesloten. Binnen de kortste keren stond er een ruime voorsprong op het scorebord. Het gevoel van naderend kampioenschap kwam meer in het team. Er was nu ook de ruimte om hiervan te gaan genieten. Deze overmoedigheid brak aan het slot wel een beetje op. vvUtrecht pakte in de service een aantal punten en wist ook in de rally te scoren.  Maar ook deze set wist Forza met ruime overwinning van 18 – 25 binnen te slaan. KAMPIOENSCHAP TOPklasse is behaald.

Opvallende punten: vvUtrecht speelde verrassend goed en boden veel weerstand. Daan M pakte zijn rol om regelmatig te wisselen met de naar lucht happende Frank op de MA positie geweldig goed op. Helaas lukte het te weinig om de buitenaanvallers goed te bedienen. Daarentegen konden de middenaanvallers (m.n. Jasper) zich heel goed uitleven. De 4-0 winst was voldoende om nu al kampioen in de JC TOPklasse te worden. Prachtig resultaat!

Komende wedstrijd is tegen Keistad JC1 op zaterdag 13 april 12.30 uur uit in de Amerena. Keistad zal er alles aan doen om verlies van vorige wedstrijd recht te zetten. Kom ons weer aanmoedigen om dit te voorkomen en natuurlijk genieten van deze laatste competitie wedstrijd.