Wednesday 6 February 2019

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Afbeelding HTJ  Jongens C, 3 febr 2019, Team Amersfoort, 2x winst en 1x verlies.

Wel erg vroeg opstaan deze zondag om uiterlijk 09.30 uur in sporthal de Drecht in   Enkhuizen te zijn. Gelukkig zat het weer mee en alle mannen op tijd wakker geworden van hun wekker. Team Amersfoort bestond deze dag uit 5 man Keistad (Manuel, Kick, Ralph, Lorenzo, Jesse) en 5 man Forza (Frank, Thijs, Daan, Jarno, Jasper). Coaching was weer een duo, nu met vader Ralph en Willem.

De drie tegenstanders deze dag (vv Utrecht, Madjoe, PDK Huizen) waren op papier elke keer iets sterker. Op zich voor Team Amersfoort heel gunstig om toernooidag zo te kunnen spelen.

1e wedstrijd tegen vv Utrecht verliep zo als verwacht. Utrecht is een jong team wat niet echt de druk in de service en aanval kan brengen. Voor Team Amersfoort een mooie warming up om vertrouwen te krijgen in eigen kunnen. Beginnend met de basisopstelling en snel wisselen om iedereen speelminuten te geven en om in spelritme te komen was de insteek voor deze wedstrijd. Gedegen en met goede service en stevige aanval werden beide sets ruim gewonnen. Setstanden winst 25-14 en 25-12

2e wedstrijd tegen Madjoe moest de opmaat worden voor de echte wedstrijd tegen PDK Huizen.  Madjoe is een team met onderling duidelijk fysiek maar ook volleybal technisch  groot verschil. Overwicht van Team Amersfoort was duidelijk. Voordat team een volledige veldrotatie gemaakt had was de 1e set al binnen geslagen. In de 2e set verslapte de concentratie en felheid in het spel. Die moest zeker terugkomen om klaar te zijn voor de laatste wedstrijd. Uiteindelijk werd ook deze set weer eenvoudig gewonnen. Setstanden winst 25-5 en 25-18.

3e wedstrijd was tegen PDK Huizen. Voor de Forza mannen de bekende gezichten van de verloren wedstrijd de dag ervoor. Ook nu weer was Huizen met de twee grote spelers uit de JB2 aanwezig. Maar Team Amersfoort zou nu ook met de sterkste opstelling gaan spelen. 1e set was het toch Huizen dat meer indruk maakte in de service, aanval en blokkering. Team Amersfoort wist niet afdoende de zwakkere verdediging te bestoken. Verlies was terecht. 2e set ging veel meer gelijk op. Sommige rally’s bleef de bal maar over het net komen en niet echt tot een aanval te brengen. Bij de stand 20-20 bleef het spannend en leek Team Amersfoort de set binnen te kunnen slepen. Helaas was het nu ook weer PDK Huizen die aan het langste eind trok. Setstanden verlies 19-25 en 23-25.

Eindbalans na twee toernooidagen en alle teams een keer tegen elkaar gespeeld hebbende is dat Team Amersfoort 2e in de poule net achter PDK Huizen geëindigd is.  Op de slotdag 14 april zal Team Amersfoort de halve finale spelen tegen Zaanstad de nr 3 uit de poule. Dit als opmaat voor de finale wedstrijd tegen de andere halve finalist (PDK Huizen tegen Spaarnestad). Doel is om te winnen en dan de finale te spelen tegen w.s. PDK Huizen en natuurlijk daarna de beker in ontvangst te mogen nemen.

Ook deze HTOP dag was heel geslaagd. Team Amersfoort liet zien dat het nog beter en effectiever samen is gaan spelen. Prestatie en plezier gingen heel mooi met elkaar gelijk op. Dat beloofd een spannende slotdag te worden op zondag 14 april. Dan moeten de wedstrijden tegen resp. Zaanstad en PDK Huizen wel gewoon gewonnen worden.