Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC1, 26-01-2019 thuis tegen Zovoc JC1. 4 - 0 winst.

Saturday 26 January 2019

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Deze zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Zovoc JC1 als uitdaging voor de Forza JC1 mannen. Zovoc JC1 was 2e in de poule Hoofdklasse eerste helft van dit seizoen en de laatste confrontatie werd door Forza JC1 met 3-1 gewonnen. Dus doel voor vandaag was om dit minimaal te evenaren. Zovoc jC1 is ook een jong team dat technisch heel goed kan volleyballen. Team was weer compleet inclusief een meisje als invalster en was van plan om de misser van de vorige wedstrijd nu recht te zetten. Ook Forza JC1 was compleet met Frank, Thijs, Lars, Daan A, Jarno, Jasper en Daan M. Opdracht van coach Willem was simpel. Blijf constant in de servicedruk en aanval om hiermee het spel van Zovoc te ontregelen.

1e set ging Forza zoals afgesproken stevig van start. Forza demonstreerde hun bekende mooie volleybal spel. Met het tempo en de druk met serveren en aanval was voor Zovoc iets te veel. Vrij eenvoudig ging de setoverwinning met 25 – 13 naar Forza.

2e set leek het er op dat verloop hetzelfde zou zijn. Gestaag bouwde Forza een ruime voorsprong op. Reden om te wisselen en Daan M het spelverdelen verder aan te laten leren. Helaas lukte het Forza niet om de iets hogere druk vanuit Zovoc te controleren. Door minder controle over de pass en misverstanden in de rally opbouw slonk de voorsprong heel snel. Ook binnen team sloeg de winners mentaliteit om in meer onbegrip naar elkaar. Time out bracht de rust weer in het team en monde uiteindelijk uit in een setoverwinning van 25 – 22.

3e set dus zaak om gewoon vanaf begin weer eigen spel te blijven spelen. Service ging minder gedurfd en met ruime boog over het net en ook vaker fout. Zelfde speelde gelukkig ook bij Zovoc. Hiermee bleef het evenwicht in de set redelijk aan elkaar gelijk. Verschil werd ook nu weer gemaakt door het betere rally spel en de hierbij behorende afmaker in de aanval. Setoverwinning was terecht voor Forza met 25 – 20.

4e set was de weerstand vanuit Zovoc gebroken. Het lukte Zovoc niet om de controle over de bal te krijgen in hun opbouw. De misverstanden hierbij werkte ook niet om als team leuk te spelen. Forza maakte hier gretig gebruik van door de druk alleen maar op te voeren. Set ging eenvouding met 25 – 10 naar Forza.

Opvallende punten. Er werd de hele wedstrijd degelijk gespeeld met goede service druk en gevarieerde aanval. Team weet ook mindere periodes in de set samen goed op te pakken. Spelverdelers Thijs en Jarno weten hun aanvallers steeds beter met mooie setup te bedienen. Aanvallend werd harder en gerichter gescoord door Daan A, Jasper en Frank. Controle over de service- en  rallypass is technisch heel mooi door Lars en Daan M. Kortom het wordt steeds meer een echt team om rekening mee te houden.

Komende wedstrijd is zaterdag 2 februari uit om 11.00 uur in de PDK Arena te Huizen tegen PDK Huizen JC1. PDK Huizen zal na vorig verlies van maar liefst 4 – 0 er alles aan doen om deze keer wel van Forza JC1 te winnen. We hebben dus veel supporters nodig om dit te voorkomen en ons te ondersteunen.