Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.

Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC1, 15-12-2018 uit tegen Leython DC JC1, 4-0 winst.

Saturday 15 December 2018

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Deze laatste wedstrijd van de 1e helft competitie was tegen het laatst geplaatste team Leython DC JC1.  Een wedstrijd dus om te laten zien welke ontwikkeling Forza JC1 doorgemaakt heeft. Helaas kon Daan A niet mee naar sporthal De Bloemerd in Leiderdorp. Team, nu met 6 man, Frank, Thijs, Lars, Jarno, Jasper en Daan M, moest het nu waar gaan maken. De mannen hadden er zin in om een stevige demonstratiewedstrijd te laten zien. Leython DC JC1 is een mix team met een paar B spelers er in.

1e set ging Forza JC1 er zo als beloofd stevig van start. Hard serveren bezorgde gelijk al directe punten en anders werd de teruggespeelde bal in de rally goed afgemaakt. Voordat Leython in de gaten had dat de wedstrijd begonnen was stond al 10 – 25 voor Forza JC1 op het scorebord.

2e set was het zaak om ook de mogelijkheden van een site out goed kunnen uitspelen te laten zien. De opstelling in systeem 2-4 gaat best wel goed. Maar om een stevige service van de tegenstander goed te verwerken blijft een leerpunt voor de Forza mannen. Misverstand van wie pakt de bal en er ook geen controle over krijgen werd te vaak afgestraft met een punt voor de tegenstander. Daarbij kwam dat onze aanvallers dus niet goed bediend werden en te weinig aan de bak kwamen. Gelukkig maakt Leython veel service fouten en kon Forza JC1 toch eenvoudig de set met 12 – 25 winnen.

3e set beloofden de mannen dat dit allemaal beter zou gaan. Nog sterker was dat ze aangaven Leython onder de 5 punten te houden. Die inzet en focus was zeker nodig om deze laatste wedstrijd niet te laten doodbloeden in zwak spel. Enthousiasme en stevig spel werd weer een kopie van de 1e set. Uitdaging lukte niet helemaal want de set werd met 10 – 25 gewonnen.

Dan maar de 4e set om dit waar te maken? De start was zeker niet om trots op te zijn. Zelfs met serveren haakte de mannen af. De setstanden gingen gelijk op tot de 10 – 10. Het verschil in kwaliteit van technisch goed kunnen spelen en ook sterker in de aanval maakte dat Forza toch weer boven kwam drijven. Natuurlijk zouden de 5 punten mee naar huis genomen worden. setstand van 15 – 25 voor Forza JC1.

Opvallende punten. Sterkste wapen van Forza JC1 blijft het serveren. Als de set up lekker ligt komen ook de aanvallers steeds steviger uit de verf. Systeem 2 – 4 ging ook vandaag bijna automatisch.  Service pass blijft een leerpunt. De mannen zijn er klaar voor om de 2e helft van dit seizoen uit te komen in de JC TOP klasse.

Komende wedstrijd is een bekerwedstrijd op dinsdag 18 december, uit tegen Taurus JC1 in Houten. De Forza mannen zullen er alles aan doen om te winnen en door te dringen naar de 4e bekerronde. Kom ons aanmoedigen in Houten.