Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.

Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC1 - Spaarnestad JC1, zaterdag 1 december, 3-1 winst.

Saturday 1 December 2018

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Na het HTOP toernooi samen met JC1 van Keistad en de bekerwedstrijd tegen Utrecht JC1 stond de return tegen Spaarnestad JC1 deze dag gepland. Gezien de stand in de poule en resultaat van de vorige wedstrijd tegen Spaarnestad (10 nov, 3-1 winst) de gelegenheid om de volgende stap te zetten en het oefenen van systeem 2-4 in de praktijk te brengen. Forza JC1 speelde tot nu toe het systeem 3-3. Natuurlijk was het team weer compleet met Frank, Thijs, Lars, Daan A, Jarno, Jasper en Daan M. Systeem 2-4 geeft kleine aanpassing in de opstelling. Voor coach Willem de opdracht aan het team om bij de les te blijven en met elkaar te blijven communiceren over de opstelling en juiste posities in te nemen in de servicepass en rally pass. Vertrouwen binnen het team was er. Daan M heeft dit nieuwe systeem minder kunnen oefenen, maar de mannen zouden hem er door heen coachen.

1e set  werd met de gewonnen bekerwedstrijd nog tussen de oren gedreven begonnen aan de wedstrijd. Ook nu weer was de service druk te veel voor Spaarnestad. Zonder echt te kunnen oefenen in de service pass opstelling ging de set met 25 – 11 naar Forza JC1.

2e set gaf eenzelfde beeld. Wel lukte het Utrecht om vaker stevig te serveren, maar ook hun lange aanvallers te bedienen. Die keren moest Forza JC1 aan de bak om in de rally te komen en af te ronden met een aanval. Mede door de vele foute service van Utrecht bleef Forza JC1 met een duidelijke voorsprong in de set en uiteindelijk een winst van 25 – 16.

3e set kwam Forza JC1 beter in het echte volleybal spel. Leuke rally’s met geplaatste aanval en steeds meer vertrouwen in de opstelling. Helaas kwam de middenaanval nog steeds niet goed in de wedstrijd. Voordat daar aan gewerkt kon worden hadden de buitenaanvallers de set al met 25 – 14 binnen geslagen.

4e set zou dus een formaliteit moeten worden om die binnen te slaan. Echter is volleybal ook een mentale sport. Het lukte  Utrecht om met stevige service aan de set te beginnen en een gaatje te slaan in de setstand. Deze kleine achterstand was in de ogen van Forza JC1 onnodig en gaf onrust binnen het team. I.p.v. gedegen een site out uit te spelen ging het te gehaast, met misverstanden en geen stevige aanval meer. Dit liep door tot dat de stand weer gelijk getrokken was bij 17 – 17.  Nu weer gewoon eigen spel spelen en komen tot felle aanval was de opdracht van coach Willem. Echter lukte het Utrecht weer om in een zelfde service pass opstelling van Forza stevig een aantal directe service punten te pakken. Vanaf dat moment ging de set met wisselende voorsprong over en weer. Uiteindelijk trok Utrecht JC1 met 25 – 27 aan het langste eind.  Voor Forza JC1 het gevoel van een verloren wedstrijd ondanks de 3-1 winst.

Opvallende punten. Systeem 2-4 pakte goed uit en werd door het team op enkele misverstanden na goed opgepakt. Van belang blijft om direct in de goede service pass opstelling te gaan staan bij service tegenstander. Blijven spelen met concentratie en positieve inzet ondanks kleine achterstand blijft een leerpunt.

Komende wedstrijd is zaterdag 8 december uit tegen Zovoc JC1.  Tegen dit team is de mooiste wedstrijd van dit seizoen gespeeld. Snel spel, met controle in de rally en hiermee ook lange rally’s.  We kijken er naar uit om weer zo’n mooie wedstrijd te spelen. Wie gaan er mee naar Zoetermeer?