Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.

Nieuws / Bekerwedstrijd Forza JC1 - Utrecht JC1, woensdag 28-11-2018, 3 - 0 winst.

Sunday 25 November 2018

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Forza Hoogland JC1 doet mee aan de bekercompetitie. Deze poule van 32 teams bestaat uit JC en JB teams. Gezien aantal opgegeven teams in deze poule ‘groep B’ is deze wedstrijd gespeeld in de 2e ronde. Tegenstander Utrecht JC1 is reeds bekend uit de lopende competitie in de hoofdklasse.  Gezien stand in de poule van deze hoofdklasse en gegeven dat competitiewedstrijd op 22 september met 3-1 gewonnen was, gaf het vertrouwen dat ook deze bekerwedstrijd te winnen moest zijn.  Team Forza JC1 was compleet met Frank, Thijs, Lars, Daan A, Jarno, Jasper en Daan M. Opdracht van coach Willem was om deze wedstrijd geconcentreerd, met durf en veel enthousiasme te spelen. Het zou gaan om 3 gewonnen sets.

1e set liet het team zien de opdracht goed begrepen te hebben. Lange service reeks van Jarno en bijna elke rally stevig afmaken met een aanval zorgde direct al voor een duidelijke voorsprong. Voordat Utrecht JC1 aan het spelen toe kwam stond de eindstand van 25 – 16 voor Forza JC1 op het scorebord.

2e set lukte Forza JC1 om er nog een tandje bij te zetten. Utrecht JC1 kreeg de ballen door het hele veld om de oren geslagen uit de service of aanval. Setstand van 29 – 9 voor Forza JC1 stond binnen een kwartier op het scorebord.

3e set was het zaak om deze lijn door te zetten. Set winnen zou betekenen dat de wedstrijd gewonnen is en door naar de volgende ronde. Aan enthousiasme lag het niet. Wel werd er iets slordiger gespeeld in het afmaken van de aanval en kwam Utrecht JC1 vaker aan het serveren toe. Ook deze set was het verschil in niveau duidelijk. Forza JC1 bleef in de rally de aanval netjes opbouwen en verdelen over de aanvallers. Uiteindelijk ging ook deze set met voorsprong van 25 – 17 naar Forza JC1.

Opvallende punten.  Enthousiasme en concentratie geeft meer controle over service en rally. Gezien de vele directe servicepunten kwam het team minder aan aanvallen toe.

Volgende bekerwedstrijd (nu bij de laatste 16 in groep B) is uit tegen Taurus JC1. Speelronde is tussen 17 december en 5 januari (datum volgt nog vanuit Taurus). Ook deze wedstrijd moet op papier door Forza JC1 te winnen zijn. Dan zal gespeeld moeten worden tegen een JB team. We kijken er naar uit.