Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC1, 10-11-2018 uit tegen Spaarnestad JC1, 1-3 winst.

Sunday 11 November 2018

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Zaterdagmorgen om 09.00 uur spelen in Haarlem is natuurlijk wel erg vroeg. Ruim op tijd was team aanwezig in de verouderde Beyneshal. Met een inspeeltijd van ruim een half uur is kans op focus blijven houden bij de start van de wedstrijd een uitdaging. Spaarnestad JC1 is ook een heel jong en bewegelijk team. Forza JC1 was wel compleet, maar Daan A voelde zich niet lekker om gelijk mee te kunnen doen. Opdracht van coach Willem was om eigen spel te spelen en stevig met serveren en overtuigend in de aanval te blijven.

1e set bleek gelijk duidelijk dat Forza niet scherp aan de wedstrijd begon. Te slordig in het serveren en misverstanden in de verdediging en slap in de afronding van de aanval zorgde ervoor dat Spaarnestad JC1 een voorsprong op kon bouwen. Met name de plaatsballen achter het blok had Forza geen antwoord op. Gelukkig wist Daan M aan het eind van de set met een stevige service beurt het tij te keren en toch de set met 22 – 25 voor Forza binnen te slepen.

2e set was het zaak om nu wel bij de les te blijven. Doel was toch om de volle buit binnen te halen. Serveren ging aanmerkelijk beter bij Forza. Daarentegen liet Spaarnestad het hier juist liggen en gaf veel punten weg. Set ging zonder veel leuke rally’s gespeeld te hebben met 13 – 25 naar Forza JC1.

3e set verliep heel wisselend. Een spectaculaire redding in de rally van een liggende Jasper was het hoogtepunt in de set.  Geeft aan dat er niet overtuigend en Forza JC1 waardig gespeeld werd. Spaarnestad bleef wel voor elke rally gaan en wist terecht de set met 25 – 23 te winnen.

4e set moest dus door Forza gewonnen worden om toch nog met  4 punten naar huis te kunnen gaan. Opdracht was om lekker in het spel te komen en met name de aanvallers goed te bedienen in de setup. Serverend ging het weer op redelijk niveau. Ook blokkerend werd regelmatig gescoord. Helaas bleef de setup te slordig op met name positie 3 en 5 waardoor de aanval er niet echt goed uit kwam. Toch ging de set met 15 – 25 naar Forza JC1.

Opvallende punten: Om een goede wedstrijd te kunnen spelen moet je scherp zijn en blijven. We moeten blijven oefenen om de aanvallers goed te bedienen in de setup.

Komende wedstrijd is een bekerwedstrijd op woensdag 28 november in de Bieshaar om 19.00 uur tegen vv Utrecht JC1. Voor deze belangrijke bekerwedstrijd hopen we op veel supporters om ons te helpen een ronde verder te komen. Op zaterdag 1 december volgt thuis om 11.00 uur de return tegen Spaarnestad JC1. Dan zal doel zijn om een mooie aantrekkelijke wedstrijd te spelen en nu wel de vijf wedstrijdpunten wel te pakken.