Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC1, 06-10-2018 thuis tegen Zovoc JC1, 1-3 verlies.

Sunday 7 October 2018

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Thuiswedstrijd om 11.00 uur is altijd leuk. Dan is er al de nodige reuring in de zaal en supporters op de tribune. Tegenstander is voor ons een onbekende club uit Zoetermeer. Ook daar hebben ze veel jeugdteams. Forza JC1 was nu compleet met Frank, Thijs, Lars, Daan A, Jarno, Jasper en Daan M. Echter was Frank nog niet volledig inzetbaar, maar kon wel mooi als wisselspeler overal indraaien.

1e set ging Forza JC1 wel heel stroef van start. Of het kwam door het lange wachten wegens uitloop voorgaande wedstrijd of door de stevige training van de vrijdagavond is onduidelijk. Daarentegen liet Zovoc zien niet gekomen te zijn om alleen maar lekker te volleyballen. Team ging gedreven en op elke setup aanvallend van start. Dit tempo was voor Forza JC1 iets te hoog. Set ging eenvoudig met 15-25 naar Zovoc JC1.

Voor de 2e set was duidelijk dat Forza JC1 er een tandje (liefst twee) bij moest schakelen. Opdracht van coach Willem was om scherp te blijven, voor elke aanval blijven gaan en meer durf te tonen. Deze set ging gelijk op met soms hele mooie en lange rally’s. Hele set bleef het spannend wie de winst binnen zou kunnen slaan. Ook nu weer was het Zovoc JC1 dat met blijven aanvallen de set met 23 -25 binnen sloeg.

3e set werd een kopie van de 2e set. Van beide zijden werd er wel iets slordiger gespeeld. Met name in de service pass gingen hiermee te veel punten direct verloren. Maar ook in deze set weer enkele mooie acties in de aanval. Opgelopen achterstand was niet meer in te lopen. Ook deze set ging met 22 – 25 naar Zovoc JC1.

4e set was er een om op terug te kijken. Teams waren nu wel erg aan elkaar gewaagd. Rally’s gingen na mooie reddingen soms wel 6 keer over het net voordat er gescoord werd. Slot was nog spannender omdat Zovoc JC1 voor de 5 punten ging en Forza JC1 recht meende te hebben op 1 wedstrijdpunt. Uiteindelijk trok Forza JC1 met 29 – 27 aan het langste eind.

Opvallende punten: Frank als wisselspeler regelmatig inwisselen voor meer lengte aan het net pakte goed uit. In de loop van de wedstrijd kwamen Lars en Daan A steeds meer in de aanval op dreef. Ook deze wedstrijd weer Jarno, Thijs en Jasper een sterke servicebeurt. Duidelijk leerpunt is de focus houden, alert in de verdediging en fel blijven in de aanval.

Komende uitwedstrijd tegen Keistad JC1 op zaterdag 13 oktober, 12.30 uur in de Amerena. Kom in deze nieuwe hal Forza JC1 aanmoedigen. Ook dit beloofd een spannende wedstrijd te worden.