Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC1, 22-09-2018 thuis tegen vv Utrecht JC1, 3-1.

Sunday 23 September 2018

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Natuurlijk heel fijn om de 1e competitiewedstrijd thuis te mogen beginnen. Team deze dag bestond uit Thijs, Lars, Daan A, Xavier, Jarno, Jasper en Daan M.  Van Utrecht JC1 was bekend dat vorig seizoen hier twee keer van gewonnen was. Echter nieuw seizoen geeft nieuwe kansen.

1e set ging Forza JC1 wel erg onwennig van start. Misverstanden van wie pakt de bal gaf onrust. Te weinig controle  over de bal gaf duidelijk een beeld dat wedstrijdritme er nog niet in zat. Daar en tegen speelde Utrecht JC1 sterk in de service en ook sterk in het goed afronden van de rally’s. deze set ging met 21 – 25 naar Utrecht JC1.

2e set kwam langzaam de controle over de bal en het spelritme op hoger niveau. Met name goede servicebeurten van Lars en Jasper en bekeken ballen over het net van Jarno maakten het verschil. Halverwege de set was er een duidelijke voorsprong van 21 -17. Echter goede service van Utrecht en slordigheden bij Forza dreigde een ommekeer te geven. Time out om de organisatie en vertrouwen in eigen kunnen beter te krijgen pakte goed uit. 1e set van dit seizoen werd binnengeslagen door Daan M. Setwinst van 25 – 21 voor Forza JC1.

3e set is vaak de beruchte set om niet te verslappen en bij de les te blijven. Utrecht JC1 had daar duidelijk meer moeite dan Forza JC1.  Verschil maakt met name de service druk van Jasper, Xavier en Thijs t.o.v. het vaker fout serveren door Utrecht JC1. Met stevige aanval van Daan A en Lars werd redelijk eenvoudig de set overwinning met 25 -17 voor Forza JC1.

4e set binnenhalen om niet een 5e set te hoeven spelen was de opdracht van coach Willem.  Vasthouden van de focus om doelgericht te kunnen blijven spelen. De meest onmogelijke ballen werden door Jarno van de grond gehouden en ook regelmatig met rally winst afgesloten. Opgebouwde voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Ook deze set met winst 25 – 20 en hiermee de 4 wedstrijdpunten voor Forza JC1.

Opvallende punten:  Was weer wennen om in wedstrijdritme te komen. Ook deze wedstrijd bleek maar weer dat goede servicedruk de overwinning kan geven. Er moet nog gewerkt worden aan controle over de bal en de juiste set  ups geven om tot meer aanval te komen.
Komende wedstrijd zaterdag 29 september uit tegen Prima Donna Kaas JC1 zal dit zeker nodig zijn. We hopen dan ook weer de nodige supporters te horen.