Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC1, 10-02-2018 uit tegen vv Utrecht JC1, 4-0.

Monday 12 February 2018

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Afbeelding Wedstrijdverslag Forza JC1, 10-02-2018 uit tegen vv Utrecht JC1, 4-0.

Tegenstander Utrecht JC1 was al op het veld en haalde opgelucht adem bij het zien van de Forza mannen. Niet omdat wij er waren, maar bij het observeren van de Forza mannetjes en hierbij handen op schouderhoogte te houden met de opmerking erbij “die ukkies gaan we effe pakke” gaf ze een goed gevoel. Het inspelen ging best wel geconcentreerd. Echter het inslaan en serveren door de Forza mannen gaf coach Willen nog geen goed gevoel. Controle ontbrak nog. Team was compleet maar Daan Algra was geblesseerd en natuurlijk wel mee om aan te moedigen.

1e set moesten Lars, Jasper, Jarno, Frank, Thijs en Xavier in het veld het gaan waarmaken. Gelijk werd duidelijk het verschil tussen inspelen en de wedstrijd zelf. Tevreden zag coach Willem dat het goed zat met de concentratie en de focus op de wedstrijd. Met stevige service beurten van Lars, Jasper en Jarno werd heel snel en grote voorsprong opgebouwd. Ook een paar leuke rally’s zorgde voor het spelritme. Setoverwinning van 11 – 25 voor Forza JC1.

2e set met Lars en Frank naast de geblesseerde Daan op de bank ging het team ook weer goed van start. Echter kwam nu het gevaar van wel veel serveren en direct scoren het verlies van concentratie in beeld. Dit omdat er weinig rally’s gespeeld werden en hiermee ook om te zien een vrij statische wedstrijd. Het side out spelen kwam iets minder uit de verf. Wel een duidelijke set overwinning van 18 – 25 voor Forza JC2.

3e set met Thijs en Jasper op de bank werd de lijn doorgezet. Echter was het Utrecht JC1 nu wel duidelijk dat ze echt zelf aan de bak moesten om te kunnen winnen. Er werd steviger geserveerd door Utrecht JC1 en Forza had hier wat vaker moeite mee. Ook de controle over de ballen aan en boven het net lieten het afweten. Hiermee wel veel leuke, spannende en soms slordige rally’s. Thijs en Jasper moesten weer in het veld gebracht worden om dit tij te keren. Resultaat een krappe set overwinning van 23 – 25 voor Forza JC1.

4e set was weer belangrijk om de bonuspunt binnen te halen. Nu waren het Jarno en Jasper op de zijlijn om hun team aan te moedigen. Het sterke serveren van Utrecht zorgde ook dat deze set dreigde heel verkeerd te eindigen. Forza had hier geen antwoord op. Ook verkeerde keuzes aan het net zorgde voor veel punten verlies. Een achterstand van maar liefst 19 – 12 stond op het scorebord. Onze vaste supporters hadden de moed al opgegeven, maar niet bij coach Willem. Jarno en Jasper werden weer in het veld gebracht. Opdracht om nu voor elke punt te vechten en bij puntverlies gelijk voor site out te gaan pakte goed uit. Concentratie en focus was weer helemaal terug. Stevig serveren, maar ook soms lange rally’s winnend afsluiten bracht de stand terug naar 20 – 20. Uiteindelijk was het Jarno die met een sprongserve de set overwinning van 22 -25 voor Forza JC1 op het scorebord sloeg.

Opvallende punten: uitstekende service beurten van Jarno en Lars. Steeds meer aanval van Frank,  Jasper en Thijs. Meer controle over de bal bij Xavier en Jelle. Daan Merkus hield de concentratie vast en kreeg steeds meer lef om stevig te blijven spelen.  Een achterstand van 19 – 12 om weten te zetten naar winst van 22 – 25 geeft aan dat team om kan gaan met mentale druk, site out kan spelen en winnaars mentaliteit laten zien.

Komende wedstrijd is pas op zaterdag 17 maart uit tegen Limes JC1 om 12.00 uur in Utrecht. Natuurlijk hopen we weer op veel supporters om ons aan te moedigen.