Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC2, 17-11-2017 uit tegen Oberon JC1, 1-3.

Sunday 19 November 2017

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Afbeelding Wedstrijdverslag Forza JC2, 17-11-2017 uit tegen Oberon JC1, 1-3.

Op vrijdagavond naar Weesp in de hoop niet in een file te komen maar op tijd naar een spannende wedstrijd toe te kunnen werken. Ruim op tijd werden we ontvangen door de zaalbeheerder van sporthal Aertsveld en naar de ‘gasten’ kleedkamer verwezen. De Forza mannen hadden er zin en coach Willem was snel klaar om het team met de juiste focus het veld in te sturen. Opdracht was het kopiëren van de aanpak  zo als gespeeld tegen Keistad JC1, dus geconcentreerd, met veel enthousiasme blijven spelen  en zoek de bekende ‘rode vlekken’ op. Oproep aan ouders om deze belangrijke wedstrijd te komen ondersteunen en natuurlijk er van te genieten was eigenlijk overbodig. Ze willen er gewoon altijd al bij zijn.

1e set verliep zo als gehoopt. De team-jel voor de aanvang van de set liet niets aan duidelijkheid over. Hieruit straalde al de energie waarmee Forza JC2 de strijd tegen Oberon JC1 aan zou gaan. Met stevig serveren en alle rally’s netjes in drieën te spelen werden de punten binnen geslagen. Zelfs de scheidsrechter had er moeite mee om dit hoge Forza tempo goed te volgen en de juiste beslissingen te nemen. Met 14-25 ging de setwinst naar Forza JC2.

2e set was het zaak om deze speelwijze door te zetten. We kwamen ten slotte naar Weesp om als winnaar weer naar huis te kunnen gaan. De start verliep voorspoedig. Coach Willem wisselde al snel Xavier en Jelle in om zo ook te blijven leren in dit stevige volleybal. Maar de mooie rally’s gingen  steeds minder soepel en onverklaarbaar kwamen er meer misverstanden binnen het team. Voorsprong van Forza in de set werd minder en dreigde zelfs te gaan verliezen. Helaas moest coach Willem ingrijpen en terug wisselen naar de vertrouwde basisopstelling. Setwinst ging naar Forza JC2 met 21-25.

3e set spraken de mannen af om dit niet weer te laten gebeuren. De mannen wilden hoe dan ook met minimaal 3 punten naar huis. Het spelniveau van de 1e set werd bijna weer gehaald. Het met elkaar maar ook voor elkaar willen gaan zagen de vele supporters met plezier dat hiermee de mooie rally’s weer vaker gewonnen werden. Setwinst 19-25 voor Forza JC2 en hiermee doelstelling voor de wedstrijd binnen.

In de 4e set liet Oberon JC1 zien dat ze niet voor niets in de top 3 staan. De mentale druk vanuit Forza JC2 was voor Oberon uitgewerkt. Serverend werden veel minder fouten gemaakt en ook aanvallend werden de punten binnen gehaald.  Bij Forza JC2 leek het kaarsje steeds meer te doven. Hadden de mannen alle energie verspeeld? Jasper en Jarno moesten lijdzaam toezien hoe hun teamgenoten nu van Oberon JC1 een lesje kregen. Setverlies van 25-13  en een ervaring rijker voor Forza JC2.

Opvallend in deze wedstrijd: de mannen begonnen de wedstrijd weer met veel enthousiasme maar nu ook met een hoog tempo; omschakelen van verdedigen naar aanvallen ging sneller; leerdoel blijft om elke rally te blijven opbouwen tot een echte aanval. Winterkampioenschap is een grote stap dichterbij gekomen.

Volgende wedstrijd is 25 november 09.30 uur thuis tegen Sovoco JC1. Zaak is dan om de opgebouwde voorsprong in de poule vast te houden. Beloofd dus weer een mooie wedstrijd te worden. Jullie komen toch ook?