Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC2, 04-11-2017 thuis tegen Keistad JC1, 2-2.

Sunday 5 November 2017

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Afbeelding Wedstrijdverslag Forza JC2, 04-11-2017 thuis tegen Keistad JC1, 2-2.

Deze zaterdag stond de belangrijke return tegen Keistad JC1 op het programma. Samen met Oberon JC1, Keistad JC1 en Forza JC2 wordt om het winterkampioenschap gestreden. Van Keistad JC1 is bekend dat ze ook stevig kunnen volleyballen en zeker aan het net duidelijk lengte overwicht hebben. Met alleen goed volleyballen zou Forza JC2 het toch moeilijk krijgen. Coach Willem had afgelopen weken al extra geoefend op een strategie om Keistad JC1 te kunnen verslaan. De ballen zoveel mogelijk plaatsen op positie 1 zodat het spelverdelen ontregeld zou worden. Maar ook het 2e wapen moest ingezet worden en dat was het overdonderen van Keistad met overmoedig en luid enthousiasme. Zelfs de bekende jel van vorig seizoen voor de wedstrijdaanvang wilden de mannen weer oefenen in de laatste training.

1e set ging Forza met de genoemde bagage stevig van start. In hoog tempo werden de punten binnen geserveerd of met een mooie rally winnend afgesloten. Het leek er op dat de strategie van de tegenstander overdonderen en zelf de concentratie vasthouden goed werkte. Voordat Keistad JC1 een beetje van de schrik bekomen was stond de setstand van 25-15 voor Forza JC2 al op het score bord.

2e set ging redelijk gelijk op. Forza kreeg meer moeite om de bal goed bij de tegenstander in het veld te krijgen. Gevolg was dat Keistad JC1 vaker kon laten zien dat ze ook heel stevig met hun lange mannen kunnen aanvallen. Forza JC2 kreeg de ballen zelfs binnen de 3 meterlijn om de oren. Nu was het dus Forza JC2 dat zich hier geen raad mee wist. Setwinst ging met 20-25 naar Keistad JC1.

3e set was het weer Keistad JC1 dat het voortouw nam. Beide teams streden om winst van soms lange rally’s over en weer, waarbij de lengte bij Keistad JC1 vaker in het voordeel werkte. Ook deze set was om te volgen een hele mooie wedstrijd. Supporters genoten er van. Maar ook deze set lukte het Forza JC2 niet om dreigend te zijn in de service en moeilijke ballen in het veld van de tegenstander te brengen. Helaas ging ook deze set met 20-25 naar Keistad JC1.

Gelijkspel is voldoende om de voorsprong in de poule te behouden. Dus ging Forza JC2 weer met een positieve instelling de 4e set het veld in.  Ook deze set koos coach Willem weer voor lengte in het veld. Niet alleen verdedigend, maar ook aan het net moest Forza JC2 meer ballen gaan pakken. Toch was het nu ook weer Keistad JC1 dat zelfs tot 19-23 voorsprong wist uit te lopen. Maar de set is pas gespeeld na het laatste fluitsignaal. Forza JC2 liet weer zien hoe je hier mee om moet gaan. Punt voor punt vechten en laat de tegenstander de 1e fout maken. Met deze instelling werd de achterstand via 20-24 teruggebracht tot 24-24. Ook de vele supporters lieten zich nu weer duidelijk horen. Zelfs de toeter begaf het in deze verbale en zenuwslopende strijd. Forza JC2 mannen roken hun kans en hebben dat gelijk benut om de set met 26-24 winnend af te sluiten. Deze setwinst werd gevierd als een duidelijke overwinning.

Opvallend in deze wedstrijd. Enthousiasme en vechtlust zorgde voor de overwinning in 1e en 4e set. Sterke Forza JC2 wapen van stevig serveren kwam deze wedstrijd minder uit de verf. Heel veel mooie en lange rally’s gezien, maar resulteerde niet altijd in een moeilijke bal bij de tegenstander in het veld.

Volgende wedstrijd is op vrijdag 17 november 18.45 uur uit in Weesp tegen het nu op de 2e plaats staande Oberon JC1. Dat wordt dus gelijk de 2e sleutelwedstrijd om het winterkampioenschap. Ook nu zijn veel supporters welkom.