Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC2, 28-10-2017 ‘uit' tegen Forza JC1, 0-4.

Sunday 29 October 2017

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Afbeelding Wedstrijdverslag Forza JC2, 28-10-2017 ‘uit' tegen Forza JC1, 0-4.

Altijd moeilijk om een wedstrijd te spelen tegen een eigen clubteam. Focus houden op eigen spel, voor elk punt blijven vechten en feestje bouwen na elke rally was de opdracht van coach Willem. Uit het team kwam een hele goede opmerking om de focus scherp te kunnen houden: “we doen net of we tegen Keistad spelen”.  Daan had zijn eigen feestje en was er dit keer niet bij. Jelle was hersteld van zijn enkel blessure en kon gelijk in de basis op de plek van Daan beginnen.

1e set met de inmiddels vertrouwde opstelling ging gelijk goed van start. Jasper serveerde zijn drie punten en Jarno deed er nog een schepje boven op door drie onhoudbare ballen te serveren. Reden van coach Willem om dit ‘te belonen’ en gelijk Xavier te wisselen met Jarno. Door goed samenspel binnen het team liep de voorsprong verder uit naar een stevige set overwinning. 12-25 setwinst voor Forza JC2.

2e set was het Lars die al snel uitgewisseld werd met Xavier.  Ook nu was het weer Forza JC2 dat vaker een rally in winst wist om te zetten. Leuk was te zien dat soms bijna onmogelijke ballen in achterveld gered werden en alsnog bij de tegenstander in het veld op de grond kwam.  10-25 setwinst voor Forza JC2

3e set was het zaak om de lijn door te zetten. Coach Willem wilde meer een snelle omschakeling zien van verdedigen naar aanvallen en omgekeerd. Felheid in team en meer risico nemen geeft ook meer spelplezier als dit in de uitvoering lukt. Team met nu Jasper op de bank probeerde dat ook waar te maken. Natuurlijk sla je dan soms vaker een bal net uit, maar even vaak werd deze nog aangeraakt door een tegenstander. Met een goed gevoel werd de set met 15-25 gewonnen door Forza JC2.

In de 4e set wist Forza JC1 dat Forza JC2 de volle buit binnen wilde halen en voor elke punt bleven gaan. Weerstand leek gebroken en tempo bij Forza JC2 ging iets meer omhoog. Dit keer mocht Frank vanaf de zijlijn zijn team volgen en aanmoedigen. Hij zag dat Lars, Jasper, Jarno, Jelle, Xavier en Thijs dit met vechtlust en enthousiasme bleven uitvoeren. Overtuigende set overwinning  van 9-25 voor Forza JC2.

Opvallend in deze wedstrijd: stevig en constant serveren gaat steeds beter en deze service druk leverde veel punten op; ook gaan vaker de handen van de supporters op elkaar als na een goede pass en set up met snelle en geplaatste aanval  gescoord wordt. Genieten dus; Xavier en Jelle staan hun mannetje in de verdediging, maar ook serverend bovenhands wordt steeds steviger.

Zaterdag 4 november zijn we weer in Nieuwland om 09.00 uur te zien. Nu de belangrijke wedstrijd tegen het op de 3e plaats staande Keistad JC1. Zeker deze wedstrijd hebben wij de steun van onze supporters nodig.