Nieuws / Wedstrijd JC2, 07-10-2017 thuis tegen Oberon JC1, 3-1.

Sunday 8 October 2017

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Afbeelding Wedstrijd JC2, 07-10-2017 thuis tegen Oberon JC1, 3-1.

Deze zaterdag was het Oberon JC1 (na twee wedstrijden nog de koploper in de poule) waar tegen Forza JC2 de strijd aan ging. Zo als elke set tot nu toe ging coach Willem van start met de basis opstelling Lars, Jasper, Jarno, Daan, Frank en Thijs. Oberon JC1 bestaat uit team van enkele stevige serveerders en ook enkele lange aanvallers.  Hier had Forza JC2 in het begin best moeilijk mee om de pass te verzorgen. Toch lukte het regelmatig om een mooie rally in winst naar zich toe te trekken. Met eigen service druk en goed verdedigen in de rally wist Forza JC2 de set met 25-19 te winnen.

Tweede set werd onnodig spannend gemaakt door maar liefst 7 service fouten van Forza zijde. Opgelopen achterstand 16-20 leek bijna niet in te halen. Echter kwam toen weer het sterke punt van Forza JC2 naar boven. Knokken voor elk punt en laat de tegenstander de fouten maken. Deze spannende eindfase werd omgezet in setwinst van 26-24 voor Forza JC2.

In de derde set had Oberon JC1 duidelijk moeite met het verwerken van verlies van de tweede set. Hun sterke wapen van stevig serveren en de goede aanvallers bedienen lukte niet meer. Forza JC2 trok de set eenvoudig naar zich toe met 25-10 overwinning.

De vierde set herpakt Oberon JC1 zich weer en met name hun service druk was voor Forza JC2 te moeilijk om hieruit een aanval op te bouwen. Opgelopen achterstand was niet meer in te halen en de set ging met 19-25 naar Oberon JC1.  Uitslag 3-1 winst voor Forza JC2.

Sterke punten uit deze wedstrijd waren: stevige service van Jasper, Lars en Jarno; sterk blok van Frank en Jasper; goede verdediging van Daan en Thijs en de lekkere setupjes van Jarno en Thijs. Opvallend was ook dat de nieuwe spelers Xavier en Jelle steeds meer lef, kracht en controle over de bal krijgen en hiermee regelmatig hun puntje mee pakten. Hier zullen onze tegenstanders steeds meer moeite mee krijgen.

Zaterdag 14-10-2017 speelt Forza JC2 uit tegen Sovoco JC1 in de Bunt om 11.30 uur. Doel is om met een stevige overwinning de koppositie vast te houden.

De 2e wedstrijd tegen Keistad JC1 op zaterdag 30-09-2017 in Midland beloofde een spannende streek derby te worden. Keistad JC1 met aantal grote mannen was aan het net duidelijk sterker. Maar Forza JC2 liet zien hoe je als team een wedstrijd moet spelen. Service met risico, goede verdediging en altijd proberen in drieën de aanval op te bouwen. De technische uitvoering hiervan was mooi om te zien. De 1e set was de spannendste en liep gelijk op tot set overwinning van 26-28 voor Forza JC2. De 2e en 3e set werd dit mooie samenspel van de mannen Forza JC2 door gezet en de sets met 19-25 en 21-25 binnen gehaald. In de 4e set wist Keistad JC1 zich te herpakken en maakt Forza JC2 enkele onnodige foutjes. Overwinning van deze set ging met 25-23 naar Keistad JC1. Uitslag 1-3 winst voor Forza JC2.

De 1e wedstrijd tegen Irene JC1 op zaterdag 23-09-2017 werd stevig gewonnen met 4-0.. Goede service druk en netjes in drieën spelen met soms stevige aanval was Forza JC2 een maatje te groot voor Irene JC1. Setstanden 25-15; 25-10; 25-10; 25-19 spreken voor zich. Uitslag 4-0 voor Forza JC2.