Nieuws / Wedstrijdverslag Forza MA1 - PDK Huizen MA1

Sunday 12 February 2017

Wedstrijdverslagen - Meisjes A1

Afbeelding Wedstrijdverslag Forza MA1 - PDK Huizen MA1 Forza Hoogland MA1 – Prima Donna Kaas Huizen MA1
Zaterdag 11 februari, 2017

Nadat we tot nu toe alles 4-0 hadden gewonnen, gingen we met volle moed de zaal in. Hoewel we wel 4 spelers moesten missen, hadden we er met z’n allen zin in! Ook hadden we Emma van Westerlaak als invaller op midden.

De eerste set begonnen we met Tamar en Dorieke op buiten, Dirkje en Emma van Westerlaak op midden, Isabel op dia en Helin als spelverdeler. Onze servicedruk was goed, en door goeie passjes konden we al snel een goeie aanval opbouwen. Alhoewel we goed stonden te serveren, hebben we helaas wel een aantal service fouten gemaakt: van de 11 punten die Prima Donna Kaas binnen had gehaald deze set, was meer dan de helft een service fout van ons. Deze eerste set eindigde met 25-11 voor Forza. De volgende set moesten ze onder de 10 blijven!

Na een beetje ingekomen te zijn tijdens de eerste set, begonnen we met volle vertrouwen aan de tweede set. Het belangrijkste was: blijf je eigen spelletje spelen! Deze set begonnen we met Tamar en Dorieke op buiten, Dirkje en Emma van Westerlaak op midden, Ilse op dia en Helin als spelverdeler. Weer kwam de pass goed aan, waardoor de aanval goed opgebouwd kon worden. Prik balletjes van de tegenstander hadden we goed door en zaten we goed onder. Vrijwel alle aanvallen van onze kant waren direct een punt! Tijdens de time-outs, aangevraagd door de tegenpartij, had onze coach Joep dan ook niet erg veel aan te merken op ons spel. De service was zeer sterk in deze set, waardoor de tweede set eindigde met 25-5! Onder de 10 hebben we ze dus zeker gehouden.

De belangrijkste uitdaging in deze wedstrijd was voor ons om de tegenstander met zo weinig punten naar huis te laten gaan, dus ook voor deze set was het streven om ze onder de 10 punten te houden. De opstelling in deze set was met Isabel en Dorieke op buiten, Dirkje en Emma van Westerlaak op midden, Ilse op dia en Helin als spelverdeler. Hoewel we goed bezig waren met een aanval opbouwen en afmaken, werd het af en toe een beetje en rommeltje en moesten we even onze rust pakken. Coach Joep benadrukte dan ook de rust die we moesten pakken, voornamelijk bij het serveren. Onder de 10 is helaas net niet gelukt, deze set eindigde namelijk met 25-11: ook niet verkeerd!

De laatste set moesten we natuurlijk goed afmaken zodat we alweer met 4-0 winst door konden gaan naar de volgende wedstrijd. Deze set begonnen we met Tamar en Dorieke op buiten, Dirkje en Emma van Westerlaak op midden, Isabel op dia en Ilse als spelverdeler. Door een sterk blok van onze middens, een goeie pass en mooie set-ups van Ilse, hebben we ze ook deze set op 11 punten weten te houden. Deze set eindigde met een prachtige stand van 25-11.

Hoewel we deze wedstrijd vooral tegen onszelf speelden en scherp moesten blijven, hebben we de wedstrijd goed afgerond met setstanden van 25-11, 25-5, 25-11 en 25-11. Dank aan de lovely Emma van Westerlaak voor het invallen! Tot nu toe alles gewonnen met 4-0 en dus nog steeds onoverwinnelijk op de eerste plaats: op naar de volgende wedstrijd!