Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Forza Hoogland D2 – VV Amsterdam D6

zondag 15 januari 2017

Wedstrijdverslagen - Dames 2

Afbeelding Wedstrijdverslag Forza Hoogland D2 – VV Amsterdam D6
In een nog lege sporthal verzamelen de dames voor de tweede wedstrijd van de week. Hier en daar wordt er uitgesproken dat het toch wel heel erg mooi zou zijn om het jaar te beginnen met 10 punten in één week. De uiterst wijze en volwassen Nathalie kaart al aan dat het waarschijnlijk een wedstrijd zal worden waar het vooral om concentratie gaat draaien. Dit beaamt coach Harry en wijst de dames erop vooral na elk punt feest te vieren. Oh ja, en niet te veel kletsen aan de kant… (ja Harry, het blijft wennen, die dames)
Vol goede moed betreedt het tweede damesteam van Forza Hoogland het veld. Na een korte teleurstelling dat dit toch echt veld 2 moest worden en een nog iets onzekere nieuwe invulling van de yell, begonnen de dames aan de warming-up. Na langzaam een beetje warm te worden vragen de dames zich toch af waar de tegenstander blijft. Na een paar blikken naar de overkant stroomt het veld toch langzaam vol en willen de dames van Hoogland nu wel echt gaan beginnen met inslaan. Na enige tegenspraak gaf onze eigen Nico, die vandaag het fantastische voorrecht had om ons te mogen fluiten, het signaal. Hier lieten de dames weer zien hoe hard ze wel niet kunnen slaan. (Juul, pas op)
De wedstrijd begon goed, hoe kon het ook anders met de grootste fan van Dames 2 Indy langs de kant. Wegens goede servicedruk en het grote enthousiasme aan de kant van de Hooglandse dames konden de Amsterdammers de set duidelijk niet naar eigen kant trekken. De eerste set werd met 25-11 gewonnen door Forza. Oftewel, het doel wat tevens vaak door het veld werd geroepen ‘Hou ze onder de 15!’ was hierbij gehaald.
De tweede set bleef sterk aan de kant van Forza waardoor de dames licht ambitieus werden. Het doel ‘onder de 15’ werd verschoven naar ‘onder de 10’ en ook dit lukte. De set werd opnieuw gewonnen, dit keer met 25-9.
In de gevreesde derde set begon Forza toch iets minder sterk. Wissels begonnen niet heel sterk en maakten wat fouten. Hierdoor kwamen de dames op een achterstand van 6-1. Door een verstandige time-out van coach Harry kwamen ze toch weer helemaal terug en had dit geen enkele invloed op de uiteindelijke eenvoudige winst van weer een set. Eindstand derde set: 25-15.
In de laatste set werd de doelstelling helaas niet meer gehaald en werd de set gewonnen met 25-16. Uiteraard maakte dat geen verschil meer voor het feest en konden de dames opgelucht adem halen met 10 punten op zak in 4 dagen tijd!!!
Extra aandacht voor onze super-spellie Marieke! 4 sets gespeeld en dat met de uiterst spannende uitdaging om de yell te beginnen. Dit resulteerde dan ook in een ‘bijna-appeltaart’ maar dat laten we verder achterwege. Topper!
De dames kunnen trots op een mooie pot terugkijken waar er geconcentreerd gespeeld werd en waar er werd laten zien dat ze een hecht team zijn. Oftewel, een waardige (voorlopige) 2de plek!

Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT