Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Gemini S DS2 - Forza Hoogland DS2

donderdag 12 januari 2017

Wedstrijdverslagen - Dames 2

Gemini S DS2 - Forza Hoogland DS2

Op woensdag 11 januari vertrokken we mooi op tijd richting het verre Hilversum. Het blijkt dat het volle maan is, onder verwondering van Lotte (Ahoeee), dus zou die maan goed staan voor ons? Dat moet nog gaan blijken.

We beginnen onze warming-up in de gang en kunnen dan pas op het veld inspelen. 
Tijdens het inslaan, laten wij zien hoe hard we kunnen slaan. Even twijfelen we of het net niet gewoon veel te laag hangt, maar dat blijkt niet het geval. Go Forza!

De eerste set is begonnen, met helaas een "ketser" aan onze kant. Maar we pakken het daarna weer goed op. Deze set blijven we aardig gelijk opkomen en dat bevalt ons eigenlijk niet. We moeten echt wat afstand hebben, maar de dames uit Hilversum gunnen ons dat niet. Pas op het eind zetten we een beetje door en word de set gewonnen met 23-25

De tweede set weten we op een voorsprong van 0-3 te komen. "Drie-nul en we zien wel weer, tralalalaaa", maar wat gebeurt er..? Weer geven we die voorsprong gelijk weer weg en lopen we de set gelijk op. De beleving in het veld en aan de kant is een beetje weg en coach Harry zegt al een aantal keer; "jullie moeten slim gaan spelen". Maar gebeurd dat ook? We willen veel te graag slaan en 'mooi punten' pakken, maar met slimme balletjes scoor je ook. Dit komt alleen niet helemaal binnen. Toch weten we de set op 20-25 binnen te halen (zou het dan toch die maan zijn?)

Derde set. Die gevaarlijke derde set. Wat is dat toch? Zijn we daar bang voor ofzo? Gaan we dus voorzichtiger spelen?
De dames uit Hilversum weten elke keer een beetje op voorsprong te komen en wij komen steeds weer bij. We lopen een beetje achter de feiten aan en dat willen we helemaal niet. Als het dan ineens 24-24 staat, moeten we toch wel echt gaan werken. 24-25 voor ons.. nog 1 punt. Marieke komt erin voor de service en doet dat prima (wel met trillende handjes, hè Mariek, maar prima) en Lotte maakt de set af met een killerblok. Gelukkig. 24-26

De laatste set begint. En hoe? Een wereld van verschil met de sets ervoor. We vliegen van start en komen echt op een ruime voorsprong. "Houd ze onder de tien" wordt er gezegd en dat lijkt aardig te lukken. Bij de stand 9-20 doen we net of we al gewonnen hebben. Maar dat is natuurlijk niet zo. De eindstand is 19-25, wat daar tussenin is gebeurd, laten we even achterwegen.Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT