Nieuws / Wedstrijdverslag Allvo Ma1 - Forza Ma1

Wednesday 11 January 2017

Wedstrijdverslagen - Meisjes A1

Afbeelding Wedstrijdverslag Allvo Ma1 - Forza Ma1 Bekerwedstrijd Allvo MA1 – Forza MA1

Vol vertrouwen gingen we op pad naar het topsportcentrum in Almere voor de kwartfinale van de beker. Allvo is een bekende tegenstander waar in de competitie al 2 maal van is verloren.  Ondanks dat zijn we flink gegroeid als team.
Met een instelling van: we gaan gewoon lol hebben, begonnen we de eerste set.

Helin begon met de service en zorgde ervoor dat we met een kleine voorsprong de wedstrijd in gingen. Al gauw versnelde Allvo en tot 16-16 ging het gelijk op. Allvo won de set op de gemene prikballen van de spelverdeler, ondanks dat het van veraf te zien was bleef ze scoren. De set verloren we met 18-25.

De 2de set kwamen alle wissels in het spel. Daphne, Isabel en Emma begonnen en hadden een beetje moeite met hun plekje vinden. Na 0-5 achterstand door een strakke service van de aanvoerder van Allvo heb ik een time-out aangevraagd. De meiden pakte hun rust, maakte een plan voor de pass en kwamen direct terug tot 5-5. Ook deze set ging verder gelijk op tot 12-12. Halverwege de set werd Helin gewisseld voor Ilse. Ilse was in het begin van het seizoen spelverdeler, maar heeft besloten dat haar carrière een grotere boost kan krijgen als diagonaal. Omdat Janne helaas niet aanwezig was, moest ze even terugvallen in oude gewoonten. Helin kreeg zo haar rust. Ondanks de inbreng van een nieuwe spelverdeler, de vele technische fouten van Allvo werd ook deze set verloren met 16-25.

De laatste set begon hopeloos. Met een achterstand van 16-6 leek de set bijna al gespeeld. Niets leek minder waar, Allvo werd te zelfverzekerd, maar ook moe. Allvo begon stomme fouten te maken en wij konden terug komen tot 16-20. Hier begon het feest pas echt, Emma begon te serveren. Het werd 17-20, 18-20, 19-20, 20-20, en toen een foutservice. Allvo maakte hier geen gebruik van. Erger nog, ze werden zenuwachtig. Het werd 23-23, 23-24, 24-24, en helaas met een setstand van 24-25 voor Allvo serveerde ze uit. Jammer genoeg voor ons zag de scheidrechter hem in en verloren we ook deze set.

Na 3-0 was de wedstrijd afgelopen. Het avontuur in de beker, en de reeks verliezen in de competitie is hiermee tot een eind gekomen. De MA1 hebben het afgelopen jaar veel te verduren gehad. Ze zijn aan het begin van het seizoen ineens in de hoofdklasse gezet, en hebben dit niet kunnen handhaven. Ze hebben gevochten, gelachen en gehuild. Daarnaast hebben ze hier als team en als individu veel geleerd. Nu gaan we met deze kwaliteiten eens flink huishouden in de eerste klasse. Het doel is dan ook om kampioen te worden.

Ze zijn geweldig, ze zijn schattig, het zijn leeuwinen, ze worden kampioen, ze zijn de Meisjes A1!!!