Nieuws / MC5 pakt keurig de winst tegen Switch MC3 maar is het genoeg!

Saturday 17 December 2016

Wedstrijdverslagen - Meisjes C5

Afbeelding MC5 pakt keurig de winst tegen Switch MC3 maar is het genoeg! De meiden van MC5 mochten dit keer bijtijds aantreden in sporthal Nieuwland. Om 9.00 uur stond de wedstrijd tegen Switch MC3 gepland. Leuk detail: de competitie is ook begonnen met een wedstrijd tegen dit team, en nu dus als laatste competitiewedstrijd van dit jaar opnieuw een confrontatie. De 1e wedstrijd eindigde in een gelijkspel, dus benieuwd wat het dit keer zou worden.

De vaart zat er goed in. MC5 stond wel steeds voor, maar liet dan weer Switch terugkomen. Duidelijk was wel te zien dat beide teams een ontwikkeling hebben doorgemaakt in de afgelopen weken. Er werd steeds meer in 3-en gespeeld, waardoor er echte rally's waren. De allereerste wedstrijd was meer een kwestie van wie het beste kon serveren en het beste de bal kon verwerken. Rond 16-16 gingen de meiden van Forza een tandje bijschakelen. Met name door goede services en ook leuke balletjes bij het net liepen zij uit en werd de eindstand van de 1e set 25-16 voor Forza.

Tweede set begon Switch voortvarend, maar onze meiden lieten zich niet gek maken. Zij kwamen weer keurig terug, en lieten Switch tot 17-17 meegaan in de wedstrijd. Vervolgens kwam de versnelling erbij, en ja hoor ook de 2e set was voor Forza: 25-17.

De 3e set verliep min of meer hetzelfde, met die uitzondering dat de Forza-versnelling het liet afweten. Of de versnelling was aan de andere kant van het net gebleven, want Switch lukte het om vanuit een achterstand van meerdere punten terug te komen tot 24-24 en uiteindelijk ook de laatste 2 punten te pakken.

De laatste set kon Switch nog een gelijkspel eruit slepen, maar vanaf het begin lieten zij het liggen. De Forzameiden hielden hun koppies erbij en al snel werd een ruime voorsprong gepakt, die ook niet meer uit handen werd gegeven. Met een setstand van 25-15 werden er 3 setpunten gepakt.

Een prima resultaat in de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. De meiden begonnen deze competitie prima, stonden halverwege keurig 2e. Er kwam hierna helaas wel een dipje waarbij enkele keren op rij werd verloren, en zij de 2e plaats aan Irene MC1 moesten gunnen. Maar nu dus weer de koppies erbij en een keurige 3e plek in de poule behaald. Voor dit nieuwe C-team een prima prestatie!