Saturday 3 December 2016

Wedstrijdverslagen - Dames 4

Afbeelding Forza Hoogland D4 - VHZ D1 Forza Hoogland D4 - VHZ D1

Zaterdagmiddag en dames 4 heeft zin om te knallen! We gaan punten pakken, want we moeten tegen de nummer 12! Dorien is helaas ziek en Lysa geblesseerd, daarom hebben we twee andere toppertjes meegenomen: Anouk en Marieke! Iedereen heeft er zin in en begint enthousiast met warmlopen en inspelen.

We beginnen de eerste set met een mooie voorsprong en iedereen is enthousiast. Plots vind de tegenstander een aantal gaatjes bij ons en ze komen terug. Marjolein en Danique staan lekker te knallen op buiten, Judith en Emma met hun killerblocks op midden en Isa geeft goeie set-ups! Al met al: we komen weer op een mooie voorsprong. Helaas staat er een dijk van een blokkering (volgens onze coach Jan) op midden, dus het wordt 20 gelijk. We maken het nog even ontzettend spannend, maar slepen de set binnen met 30-28 winst!

We moeten de tweede set even opstarten, gelukkig maakt de tegenstander ook fouten. We gaan gelijk op. We komen op voorsprong door een geweldige service serie van Lisa! Alle ballen worden geketst tegen de muur of het plafond. Wat een kracht. Ook deze set wordt er veel geblokt en alles wordt van de grond afgehaald. Isa en Michelle zijn overal en gaan voor elke bal, waardoor er weer punten worden behaald! De tegenstander krijgt service en loopt uit tot 21-11. Er hebben veel wissels plaatsgevonden, maar dat mag helaas niet baten de set eindigt met 25-15 verlies.

Oke, nieuwe set, nieuwe kansen! We gaan weer gelijk op, ondanks Britt haar technisch niet helemaal correcte balletje, komen we op een kleine voorsprong. Aan de kant is het stil en de spelers in het veld hebben veel moeite om alle ballen van de grond af te rapen. Er wordt veel fout geserveerd, uitgeslagen of te dicht bij het net gespeeld. We maken slordige fouten. Lysa probeert de spelers nog te motiveren met de tekst: 'Werken ervoor met je kadaver!' Maar helaas brengt dit het enthousiasme niet terug en verliezen we de set met 18-25

Oke, deze set moeten we winnen willen we nog een vijfde set gaan spelen en de wedstrijd winnen! Iedereen begint enthousiast en Isa serveert goed. Judith slaat prachtige ballen, langs de dijk! Isa maakt slimme keuzes door Anouk te laten aanvallen vanuit t achterveld, Danique slaat alle ballen binnen de lijnen en alles wordt in het achterveld van de grond gehaald. De tegenstander speelt net zo goed en we gaan gelijk op tot 19-19. Wat ontzettend spannend maken we het! Danique slaat een  bal bijna door de grond, Isa serveert een ace en Emma blokkeert nog een aantal mooie ballen. Helaas heeft de tegenstander het geluk mee en ze winnen de set met 25-23.

Iedereen die er was, ontzettend bedankt voor het aanmoedigen! In al ons verdriet zijn we jullie vergeten te bedanken, maar we zijn blij met jullie!
Volgende keer beter... We gaan met vol goede moed naar de volgende wedstrijd en deze week keihard trainen om de volgende wedstrijd meer punten te pakken!