Nieuws / Wedstrijdverslag Forza MA1 – Irene Ma1 15-10-2016

Sunday 16 October 2016

Wedstrijdverslagen - Meisjes A1

Afbeelding Wedstrijdverslag Forza MA1 – Irene Ma1 15-10-2016 Wedstrijd verslag 15 oktober 2016

Na onze derde verliespartij van vorige week in Houten ging de MA1 alsnog met volle moed naar onze vertrouwde zaal in Nieuwland om de confrontatie aan te gaan met Irene. Precies om half drie gingen we van start met onze invalcoach Tom.

De eerste set begon erg stroefjes, de paas kwam vaak  niet goed aan, dit had als gevolg dat we moeilijk punten met de aanval konden maken. De tegenpartij was aanvallend erg sterk en heeft daarom ook vaak punten gescoord daarmee. Ook de service van de  de tegenpartij was regelmatig te krachtig voor onze verdediging. De eerste set was het 10-25

De tweede set begon beter, door de verbeterde verdediging kon er een mooie set-up gegeven worden, deze werden door de midden aanvallers weer omgezet in een mooie aanval. Onze middenaanvallers hebben ook een aantal keer heel mooi een aanval van de tegenpartij afgeblokt. Maar helaas liep Irene aan het eind van de set weer behoorlijk uit en dit resulteerde opnieuw in  een verloren set: 14-25

De derde set was heel anders als ten opzichte van de eerste twee, Forza was erg scherper, de mooie services van het team met in het speciaal die van onze inval spelverdeelster Anette  en de aanval kwam beter aan door de verbeterde verdediging en de mooie set-ups.  Ook maakte de tegenstander meer kleine fouten waar wij weer van profiteerde. Op een gegeven moment stonden we zelfs voor, dit gaf ons veel moed en vertrouwen om deze voorsprong te behouden en dat deden we tot het einde van de set. Beter laat dan nooit, Forza ma1 heeft zijn eerste set in de hoofdklassen gepakt. De eindstand van de derde set was 25-21.

De tweede en derde set had ik langs de kant gezeten, zodat ik in de vierde set weer kon vlammen. Helaas was dit niet helemaal het geval. Al snel na de eerste paar punten ging het mis. Ik verstapte mij tijdens het pasen, dit had als gevolg dat mijn linkervoet helemaal dubbelklapte. Ik voelde gelijk eigenlijk al dat het niet helemaal goed zat met mijn linkervoet. Gelukkig hielp mijn team mij geweldig, Thara en Helin hebben mijn naar de kleedkamer gedragen, daar werd ik goed verzorgt voor verschillende mensen. Omdat ik het toch even ging laten nakijken in het ziekenhuis heb ik helaas de vierde set niet kunnen bijwonen. De uitslag van de set was 21-25. De uitslag van mijn linkervoet is dat mijn enkelband is verrekt, dus helaas even geen gespring meer voor mij. Wel ben ik super trots op mijn team dat we de eerste set binnen hebben.